שלום. אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך ומעוניינת בהסבה מקצועית למקצוע שיקנה לי עבודה שתהיה בה מעורבות עם אנשים ולא רק מחשב. חשבתי על תחום ההדרכה וההטמעה ורציתי לברר אם אני עושה את הקורס- 1. איזה קורס כדאי לקחת מבחינת מציאת עבודה בשוק התעסוקה כיום. 2. האם יש אפשרות לקבל עבודה רק על סמך הקורס ללא ניסיון קודם?
אני אודה לכם אל תשובה בהקדם שכן אני בהתלבטות.
אופירה
ה
הדר גולדשמידט
הדרכה והטמעת מערכות ERP
אופירה שלום, בעבר החברות שהכשירו להטמעה והדרכה התחייבו גם לעבודה התחלתית דרכם והעובדים הטובים מצאו את עצמם ממשיכים בפרויקטים דרך החברה, או שמצאו עבודה קבועה בחברה שברשותה מערכת בסיס הנתונים. אני יודעת שהיום ההבטחה לעבודה ניתנת רק למצטיינים וגם היא לא מספקת מסת עבודה כבעבר. אם את יכולה להרשות לעצמך כניסה מדורגת לתחום אז אל חשש, אם הצורך שלך בהכנסה יציבה ויחסית מהירה, אז אני מציעה לך לשקול צעדייך.
לגבי אילו קורסים לקחת מבחינת שוק העבודה, את מתכוונת אם לקחת קורס של מטמיעים או תכנות? תכנות עשוי להפגיש אותך בשלבי האפיון עם הלקוחות, יתר העבודה נעשית מול המחשב, לא מה שתארת בדיוק.
קשה מאוד לעשות הסבה בכל תחום, שוק התעסוקה תמיד מקשה במדרגה הראשונה, אבל המעבר מפסיכולוגיה וחינוך להדרכה, הוא לא כ"כ חד, במיוחד אם יש לך חזות ונוכחות פרזנטטיבית.
יש גם חברות ובתי תוכנה גדולים שמעסיקים מטמיעים ומדריכים, ללא ניסיון, כשהניסיון שנדרש להם מגיע מתחום ההדרכה ונגיעה לטכנולוגיה. יתכן וקורס וניסיון ממוקד יפתח עבורך דלתות אלה גם, ואז ההיצע יתרחב.
מקווה שעזרתי, את מוזמנת להעלות שאלות נוספות באם עלו בעקבות תשובתי. סופשבוע נעים ובהצלחה,