אני ממש מתלבטת מה ללמוד סיימתי פסיכומטרי לא מזמן..עוד לא קיבלתי תוצאות אבל אני מאמינה שאני לא עוברת את ה550..לצערי,כי הלך לי ממש גרוע.. מצד אחד,אני מתעניינת בחינוך..אבל לא יודעת באיזה סוג חינוך..
מצד שני,אין לי את הפסיכומטרי הדרוש לאוניברסיטה..אבל מאוד מעניין אותי פסיכולוגיה,,פסיכולוג קליני,ייעוץ זוגי וכאלה..התמודדות עם אנשים בסיכון(עשיתי שירות לאומי בפנימיה לילדים ונוער בסיכון)ואני ממש לא יודעת מה להחליט..
אשמח לעזרה, מרוה.
ש
שרון אשד
מה ללמוד
היי מרוה, ההחלטה מה ללמוד היא הרבה פעמים החלטה קשה ודי מבלבלת, כיוון שיש כ"כ הרבה היצע והמון תחומים, ולפעמים העודף מידע מעכב אותנו בקבלת החלטות. ממה שאני הבנתי, בין השורות, את אדם שאוהב לעזור, הנתינה היא חלק ממך ויש לך זיקה לעולם הטיפול. נשמע שהמקום הזה מקנה לך סיפוק. האם אני בכיוון? במידה וכן, הייתי ממליצה לך ללכת לכיוון שמעניין אותך, הכיוון שמספק אותך. ראשית, נסי להתמקד במה מעניין אותך, ולאחר מכן תסתכלי על השיקולים הפרקטיים, כגון: תנאי קבלה וכיו"ב, כיוון שאלו פרטים טכניים שתוכלי לטפל בהם. אבל ראשית, על מנת לדעת בכלל במה להתמקד, נסי להתבונן אצלך פנימה ולשאול את עצמך: מה יעניין אותי ללמוד? כי בסופו של דבר, את הולכת להשקיע בזה המון אנרגיה ומשאבים, אז עדיף שזה יהיה על משהו שאת אוהבת, הלוא כן? אשמח לעזור, במידה ותעלנה שאלות נוספות, בברכה, שרון אשד, מאמנת אישית ואקדמית, 0508273723.
ה
הדר גולדשמידט
קידום נוער, קרימינולוגיה וחינוך
מרוה שלום, היום עם התחרות באקדמיה סביר להניח שתמצאי כמה מוסדות לימוד שיאפשרו לך להכנס על תנאי. תשווי בין האפשרויות שתקבלי, כיוון שיש מוסדות שמציעים רף פשוט והוגן ויש מוסדות שמציבים רף כמעט ובלתי אפשרי.
רציתי להציע לך לצד לימודי חינוך שהעלית פה, לבדוק את האפשרות ללמוד תואר בקידום נוער או קרימינולוגיה, כולם משלבים תכנים מעולם מדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה וכולם יתנו לך את הפתח לעבוד עם אוכ' בסיכון. האקדמיה מתנהגת כמו השוק, לפי היצע וביקוש, תנאי הקבלה עולים ויורדים לפי הפופולריות והביקוש בפועל, להוציא כמובן תחומים מעטים שנשארים יציבים וגבוהים כרפואה, פסיכולוגיה וכו.. לכן שווה להרחיב מעט את האפשרויות שלך.
וכמו ששרון ציינה, יש לך מספר אפשרויות טובות שיקדמו אותך לתחום שמעניין אותך. עכשיו כל שנותר זה לקבל את הציון ולבחון מול המוסדות השונים מה האפשרויות שלך.
היי הדר ושרון
קודם כל,תודה!! תואר לקידום נוער?מה זה אומר?זה מבוקש?? כאילו,אני מאוד בנאדם של לתת מעצמי והכל..אבל אני גם רוצה שיהיו לזה תוצאות..בסך הכל בעתיד בע"ה אהיה אמא לילדים וחשוב לי שתהיה לי משכורת מכובדת..לא בשמיים..אבל משכורת שאפשר להתפרנס ממנה..ועבודה שלא תהיה משעממת.. ושרון,את בהחלט בכיוון.. מעניין אותי לעבוד עם נוער בסיכון..אבל חשוב לי כמו שאמרתי קודם גם כמה אני ארוויח מזה..לדוג' בהתחלה היה לי בראש עבודה סוציאלית אבל הבנתי שהמשכורות לא מכבדות את העבודה הקשה אז ויתרתי..מבינה?? הבעיה היא שאני לא יודעת מה להחליט..אני יכולה חינוך..שזה בכללי עבודה עם ילדים/נוער..אבל גם מצד שני..קשה לי לבחור את החינוך הטוב ביותר..אם זה פורמלי,מיוחד,בלתי פורמלי, ומצד שני..באלי מאוד מאוד משהו שקשור לייעוץ..לעבודה אישית עם נוער בסיכון אבל אני יודעת שהמשכורת לא משהו.. אז אני כאילו תקועה בין הפטיש לסדן..בין הראש ללב..הלב אומר נוער בסיכון והראש חושב על המשכורת העתידית..
אני מצטערת שאני מציקה. אתן ממש נחמדות ואשמח להמשיך ולשוחח איתכן ואולי בעזרתכן אצליח להגיע להחלטה. תודה,מרוה.