בוקר טוב אני בת 56 ועובדת בעבודה ציבורית מזה 27 שנים, לא יכולתי ללמוד משום שגידלתי 4 בנים לבד, 2 הגדולים נשואים בעלי תואר ראשון שניהם ושניים עדיין תיכוניסטיים, ולא היתה לי אפשרות ללמוד כרגע בגלל שאין לי תואר ראשון זה תוקע לי את הקידום שאלתי: אני אם חד הורית- וברצוני ללמוד משהו לתואר ראשון האם אוכל ללמוד משהו במקצוע תכשיטנות? או מה הכי נח וקל ללמוד באנגלית אני "על הפנים" מה עושים- אבקש ייעוץ בבקשה
תודה ויום טוב
חנה
ה
הדר גולדשמידט
תואר ראשון ולימודי תכשיטנות
חנה שלום, כל הכבוד! לא פשוט לגדל 4 ילדים לבד. את מעלה פה 2 נושאים, עניין הקידום והרצון לתואר ונושא התכשיטנות. אחד אחד.. נתחיל בתואר, תסלחי לי על הישירות, את כבר ילדה גדולה, אנחנו מדברות על עוד כ- 6 שנים לפרישה, לימודי תואר יקחו לך במקרה הטוב 3 שנים, בהנחה שתוכלי להתפנות ללימודים אינטנסיביים, במידה ותצטרכי לשלב אותם עם עבודה במשרה מלאה, אנחנו מדברים על לפחות 4-6 שנים לימודים. נראה לי שבעניין הזה לא שווה להשקיע, אלא אם הלימודים הם בשביל הנשמה ופחות בשביל הקידום. לגבי האנגלית, לימודים לתואר דורשים בחינה באנגלית, גם אם האנגלית שלך לא טובה, במקרה הגרוע תתמודדי עם קורס באנגלית, יתר התואר יהיה בעברית, כמובן שיהיו גם מאמרים באנגלית לפעמים, תלוי בתואר הנבחר, אבל תמיד אפשר להיעזר במישהו, נקודתית בשביל מאמר כזה או אחר, בקיצור אנגלית לא צריכה להוות מכשול, אל תחששי.
לגבי התכשיטנות, צרפתי לך בתחתית תגובתי לינק לעמוד שמפרט בנושא מכל הכיוונים, מה הקורס כולל, מה תקבלי ממנו, כמה עולה, איפה לומדים וכו..
ברור שלימודי תעודה קלים ונוחים יותר מלימודים לתואר, נתחיל בזה שמקומות פרטיים ובכלל מקומות לימוד קטנים יכולים להתגמש מה שבלתי אפשרי באקדמיה, לטובה ולרעה.. וכמובן שהידע שתצברי שונה מהותית:
בלימודי תעודה, תלמדי באופן ייעודי לתחום עיסוק מסויים, תקבלי כלים לעסוק בו, (יש לעשות שיעורי בית לא מעטים, לפני שתבחרי: מי נותן הכשרה טובה ביותר, מי מחבר אולי לשיתופי פעולה או מקומות עבודה, אילו טכניקות לומדים , באילו שיטות ועוד..)
לעומת תואר ראשון שמלמד אותך על תחום לימודי בעיקר בהיבט התיאורטי שלו, כשהמגמה של תואר ראשון, היא לתת לך בסיס ובעיקר לפתוח את החשיבה, (אני כרגע מוציאה מהמשוואה תארים ראשונים שמספקים גם מקצוע, כמו: ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, מהנדס, ראיית חשבון, מתכנת, כלכלן ומשפטן, בטח יש עוד איזה אחד שפיספסתי, בכל מקרה אלה תארים שנשמע מדברייך שהם לא הכיוון, והם גם דורשים לא מעט נתונים מקדימים לקבלה וללימודים עצמם.)