קידום נוער/חינוך/בלתי פורמאלי? דיברתי עם חברה לגבי תואר ראשון בקידום נוער+תעודת הוראה, והיא אמרה שזה סתם תואר,ושבעצם אני יוכל לעבוד באותן עבודות גם עם תואר כזה וגם עם תואר רגיל בחינוך ושאולי עדיף לי לעשות תואר במקצוע כדי שאוכל להגיש לבגרויות את הנוער הזה... ואולי בעצם אפשר לעשות תואר לחינוך בלתי פורמאלי,עם קורס של קידום נוער, מה ההבדל בין כל התארים והתעודות האלה? מה הכי פרקטי וטוב?? אשמח אם תוכלו לעשות לעי קצת סדר בעניין...האם זה תואר מעשי באמת או סתם תואר עם שם יפה שבטכלס לא נותן הרבה. ד"א, כדי להגיש לבגרות אני חייבת תואר במקצוע כמו הסטוריה, תנ"ך וכו' או מספיק תעודת הוראה לגיל תיכון? תודה רבה!!
18:053/1/2012 שני יונגר לימודי חינוך פורמאלי או בלתי פורמאלי שלום רעות,
ראשית לאותו התואר או לתארים דומים יש שמות שיכולים לבלבל. אז חשוב מאוד שנהיה מסודרים פה. לימודי חינוך בלתי פורמאלי הם לימודי חינוך בלתי פורמאלי הם לימודים בפני עצמם ושונים מאוד מלימודי חינוך עם נוער בסיכון.
המטרה של אחד היא לעבוד בעולם הבלתי פורמאלי של החינוך, למש בעמותות השונות ושל השני היא לעבוד בעולם הפורמאלי של בתי הספר אך בתחום מאוד מיוחד שלנוער בסיכון או נוער עם הפרעות התנהגות ועוד.
יכול להיות שאם תלמיד לתואר בחינוך ותעשי קורסים בתחום החינוך לנוער בסיכון תוכלי לעבוד בתחום, אבל אם זה מה שאת רוצה לעשות אז עדיף כבר לבחור בתואר שהוא 100% מיועד לאותו התחום.
כדי להגיש לבגרות באחד מהמקצועות לבגרות צריך לעבור מסלול של תעודת הוראה לאותו התחום. כלומר היסטוריה לבגרות אזרחות וכו'.
האם עזרתי הפעם? אני לא רוצה לבלבל אותך עוד יותר.
האם את יודעת מה בדיוק את רוצה לעשות לאחר הלימודים? כי אם התשובה היא לא, אז אולי כדאי שתלמיד לתואר ראשון בחינוך ומשם תבחרי את מה שהכי מתאים לך אחרי שתכנסי לעניינים ותדעי מה יותר מושך אותך ואיפה את יכולה להצליח.
בברכה, שני
שני שלום,מצ"ב תשובה שנתת לי, אני רוצה בע"ה בחיי לעבוד עם נוער בסיכון ועדעכשיו זה היה הכיוון שלי,אך היו שאמרו לי שעדיף לי לעשות תואר בכלל בעבודה סוציאלית כי זה פותח יותר אופקים ונחשב תואר יותר רציני, האם זה נכון? מה הכי טוב ללמוד כדי להגיע לעבודה כזאת בצורה הטובה ביותר??
תודה,תודה,תודה לך על הכל!
ש
שני יונגר
שלום רעות
שלום רעות,
בכנות אני אומר לך, שאם זה הכיוון שלך וזה מה שאת רוצה לעשות בעתיד אז למה לא ללכת ולמוד בדיוק את זה. צר לי שחברתך מזלזלת בתואר המקסים הזה ומשווה אותו לתארים אחרים, אך אני מניחה שהיא רצתה לומר שתוכלי להגיע למקום הזה של עבודה בחינוך עם נוער בסיכון גם אם תתחילי בלימודי חינוך במסלול שאינו ייעודי (זה נכון).
אני באמת מנועה מלומר לך מה הכי טוב או מה הכי טוב בשבילך. מלבד זאת אינני יודעת אם הכלת לפגישות ייעוץ לפני שפנית אלינו. הם יעזרו לך להבין את הדברים לעומקם כמו שנראה לי שאת רוצה לדעת.
בשורה התחתונה אתן לך את העצה הכי טובה שאוכל, מה שהכי טוב לך ומה שהכי פרקטי עבורך תגלי רק בעוד כמה שנים לאחר ניסיון בעבודה. היום אם יש כיוון שאת רוצה ללכת בו אז לכי, תמיד יש מקום ואפשרות לשינויים בכיוון, במיוחד בלימודי חינוך המאפשרים כל כך הרבה שינויי זוויות וכיוונים.
לשאלתך השנייה- בעניין הגשה לבגרות יש ללמוד הכנה לבגרות בתחום מסויים ולקבל תעודה על כך על-מנת שתוכלי להגיש לבגרות.