דיברתי עם חברה לגבי תואר ראשון בקידום נוער+תעודת הוראה, והיא אמרה שזה סתם תואר,ושבעצם אני יוכל לעבוד באותן עבודות גם עם תואר כזה וגם עם תואר רגיל בחינוך ושאולי עדיף לי לעשות תואר במקצוע כדי שאוכל להגיש לבגרויות את הנוער הזה... ואולי בעצם אפשר לעשות תואר לחינוך בלתי פורמאלי,עם קורס של קידום נוער, מה ההבדל בין כל התארים והתעודות האלה? מה הכי פרקטי וטוב?? אשמח אם תוכלו לעשות לעי קצת סדר בעניין...האם זה תואר מעשי באמת או סתם תואר עם שם יפה שבטכלס לא נותן הרבה. ד"א, כדי להגיש לבגרות אני חייבת תואר במקצוע כמו הסטוריה, תנ"ך וכו' או מספיק תעודת הוראה לגיל תיכון? תודה רבה!!
ש
שני יונגר
לימודי חינוך פורמאלי או בלתי פורמאלי
שלום רעות,
ראשית לאותו התואר או לתארים דומים יש שמות שיכולים לבלבל. אז חשוב מאוד שנהיה מסודרים פה. לימודי חינוך בלתי פורמאלי הם לימודי חינוך בלתי פורמאלי הם לימודים בפני עצמם ושונים מאוד מלימודי חינוך עם נוער בסיכון.
המטרה של אחד היא לעבוד בעולם הבלתי פורמאלי של החינוך, למש בעמותות השונות ושל השני היא לעבוד בעולם הפורמאלי של בתי הספר אך בתחום מאוד מיוחד שלנוער בסיכון או נוער עם הפרעות התנהגות ועוד.
יכול להיות שאם תלמיד לתואר בחינוך ותעשי קורסים בתחום החינוך לנוער בסיכון תוכלי לעבוד בתחום, אבל אם זה מה שאת רוצה לעשות אז עדיף כבר לבחור בתואר שהוא 100% מיועד לאותו התחום.
כדי להגיש לבגרות באחד מהמקצועות לבגרות צריך לעבור מסלול של תעודת הוראה לאותו התחום. כלומר היסטוריה לבגרות אזרחות וכו'.
האם עזרתי הפעם? אני לא רוצה לבלבל אותך עוד יותר.
האם את יודעת מה בדיוק את רוצה לעשות לאחר הלימודים? כי אם התשובה היא לא, אז אולי כדאי שתלמיד לתואר ראשון בחינוך ומשם תבחרי את מה שהכי מתאים לך אחרי שתכנסי לעניינים ותדעי מה יותר מושך אותך ואיפה את יכולה להצליח.