היי, אני מתלבטת בין מדעי החיים- כיוון של מחקר לבין הנדסת ביוטכנולוגיה או הנדסת כימיה. האם מישהו יכול בבקשה לספר לי קצת מה זה אומר בדיוק מחקר, וגם לגבי ההנדסות מה הן בדיוק נותנות לי? חשבתי גם על תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה ותואר שני במדעי החיים, אז רציתי לדעת האם אני אוכל להמשיך מזה למחקר במידה וארצה?
תודה רבה!
ש
שני יונגר
חזרה להתחלה
שלום ענבל,
אני חושבת שקפצת כמה שנים קדימה. ואני בהחלט מציעה שתכלי בתחילה על תחום המעניין אותך ושבו את היית רוצה לעסוק.
מהו בדיוק מחקר לומדים באוניברסיטה ואני חושבת שכדאי מאוד שתתנסי במחקר בסדר גודל שדורש תואר ראשון כדי להבין אם את רוצה להיות חוקרת בעתיד.
עכשיו השאלה שאני חושבת שכדאי שתשאלי את עצמך זה מה תרצי לעשות עם התואר. אני לא בטוחה שדווקא מחקר או דווקא מחקר אוניברסיטאי הוא מה שבוודאות תרצי לעשות.
כמעט כל תחומי מדעי החיים וההנדסות יכולים להביא אותך גם למסלולי קריירה במחקר או בתוך האוניברסיטה או מחוץ לאוניברסיטה, אבך צריך להתחיל ממשהו.
האם תוכלי לספר לנו במה היית רוצה לעסוק לאחר סיום הלימודים?
תודה שני
ע
ענבל גמליאל
במה לעסוק
קודם כל תודה! ולפי מה שאת אומרת אז זה יהיה מצחיק אם אני אכתוב לך שאני רוצה לעסוק במחקר כי אני חושבת שאת צודקת כמובן שאני אתנסה בתואר ראשון במה זה אומר מחקר ואז אוכל להחליט בהמשך אבל כן זה משהו שחשבתי עליו. חוץ מזה אני לא יודעת בדיוק במה הייתי רוצה לעסוק, אני חושבת על מדעי החיים כי זה באמת נראה לי יעניין אותי וגם אני אוכל להמשיך למחקר במידה וארצה וגם אני אוכל לעשות תואר שני בהנדסה אם אני אחליט לשנות כיוון, אבל אמרת שגם מהנדסה אפשר להגיע למחקר אז זה די מבלבל. אני מרגישה שמדעי החיים יותר מדבר אליי. אבל אני מפחדת באמת לא למצוא תעסוקה אחר כך, אין לי רעיון אחר חוץ ממחקר( וזה לא כברירת מחדל כרגע זה באמת נשמע לי מעניין אבל כמובן שזה עוד יכול להשתנות) מה את חושבת?
ש
שני יונגר
שלום ענבל
שלום ענבל,
לא התכוונתי להקניט אותך על עניין המחקר. אלא פשוט רציתי להבהיר שזהו לא בהכרח המסלול היחיד אליו תוכלי לפנות מהנדסה או מממדעי החיים.
יש מספר חברות לקוסמטיקה ולתרופות וכמובן המון חברות מזון בארץ שזקוקות מאוד לבוגרי מדעי החיים או להמהנדסים רציניים. אצלם גם תוכלי לעסוק במחקר במידה ותבחרי בכך בהמשך.
למעשה מכל תחום אקדמי אפשר להגיע למחקר וזו נקודה שכדאי שתדעי אותה. בשורה התחתונה אם מדעי החיים הם התחום המעניין אותך אז לכי על זה ושיהיה בכיף ובהצלחה!
בברכה, שני
ע
ענבל גמליאל
תודה!
תודה רבה על העזרה! אני בעיקרון די סגורה על מדעי החיים ואני אנסה לבדוק לאן עוד אני יכולה לגשת עם התואר חוץ ממחקר, מה גם שחברות קוסמטיקה ותרופות זה קצת פחות מעניין אותי אבל בכל זאת תודה :)