שלום וברכה אני עכשיו בכיתה יב' ומתלבטת לגבי לימודיי. התחום האהוב עליי הוא ביולוגיה, וכמובן שרפואה הכי מעניין אותי אך תנאי הקבלה גבוהים מידי. (פסיכומטרי טרם עשיתי, אך ממוצע בגרות 109 לא נראה לי שיהיה לצערי. אולי 90 ). אז חשבתי על לימודי ביולוגיה או חקר המוח שנשמע לי מאוד מאוד מעניין. שאלותיי: מה עדיף? במה יש יותר תעסוקה ובאילו תחומים בכלל אוכל לעסוק? מהם תנאי הקבלה לביולוגיה? ומהם לחקר המוח? צריך בשביל זה יותר מ3 יח"ל מתמטיקה? (יש לי 5 יח"ל בביולוגיה, אם זה משנה..) האם יש אפשרות לאחר תואר ראשון בביולוגיה/מדעי המוח - לעבור לרפואה? האם יש אפשרות לשילוב מדעי המוח/ביולוגיה עם פסיכולוגיה/קרימנולוגיה שגם מעניין אותי? ההשקעה משתלמת? לא קשה מידי למצוע עבודה? פשוט מעולם לא ראיתי בעיתון "דרושה חוקרת מוח או ביולוגית"...
במידה ולא אצליח להתקבל, חשבתי על סיעוד. כנראה או במכון טל או בהדסה. האם מספיק לכך 3 יח"ל מתמטיקה?
ואם אני רוצה כבר לשנה הבאה, מה עליי לעשות במידה ועדיין לא סיימתי את כל הבגרויות? שהרי אין להם עדיין ציונים שלי.
בתודה ושבוע טוב הודיה
ש
שני יונגר
שלום הודיה
שלום הודיה,
להלן תשובותי: 1. ההשוואה היא בעייתית, כי אמנם יש השקה בין התחומים אבל מדעי המוח מגיעים מתחום מדעי ההתנהגות לא פחות מאשר מתחום הביולוגיה. לגבי תעסוקה ישנם שלושה תחומי אפשרויות תעסוקה: 1. תחומים ביולוגיה ופרא-רפואה- חברות תרופות, תעשיית המזון, תעשיית הכימיה. וכמובן מחקר בתחומים אלו בתארים מתקדמים. 2. תחומי הפסיכולוגיה ומדעי החברה- עבודה בחינוך, אפיקי מעבר לפיכולוגיה, משאבי אנוש, מכירות, שירות לקוחות ועוד. 3. כל תחום המעריך את הידע מהתואר וכמובן שציונים גבוהים פותחים כמעט כל דלת.
2. תנאי הקבלה לשני התחומים משתנים בין המוסדות השונים, אבל בעיקרון מדובר בבגרות מלאה הכוללת לפחות 9 יחל' במקצועות המדעים: כימיה, פיסיקה, ביולוגיה. וכמוןבן גם מתמטיקה. למסלול יתקבלו אלה בעלי הציון הגבוה ביותר בפסיכומטרי. 3. כן כדאי שתהיה בגרות של לפחות 4 יחל' 4. כן, על סמך ציונים ומבחני קבלה למסלול ה 4 שנתי לרפואה באוניברסיטת תל אביב. 5. מדעי המוח הם בדיוק השילוב הזה. 6. לגבי תעסוקה ציינתי כבר למעלה. בסופו של יום, לסטודנט בעל ציונים גבוהים לא קשה למצוא תעסוקה. 7. לסיעוד 3 יחל' אמורים להספיק. 8. הרשמי לבחינה הפסיכומטרית של מועד יולי לכל המאוחר כדי שעוד תוכלי להגיש מועמדות מאוחרת לשנת הלימודים הבאה. הגישי מועמדות על סמך תעודת בגרות חלקית והם יתנו לך מועד שבו תהיה חייבת להעביר אליהם את שאר הנתונים.