שלום וברכה,ותודה מראש! אני רוצה בע"ה ללמוד שנה הבאה, והתחום שאני מתעניינת בו זה נוער בסיכון,משפחות קשות וכד'.. ראיתי שיש מכללה שמציע תואר B.ed בקידום נוער. רציתי לדעת: א'. מה זה אומר התואר הזה? הוא פחות מBA? ב'. מה בעצם ההבדל בין תואר כזה לבין תואר ראשון בעבודה סוציאלית? מה ההבדל אח"כ בעבודות שאוכל לעבוד בהן? למה יהיה יותר ביקוש,ושימוש בחיים? ד"א, האם כדאי ושימושי לעשות תואר ראשון בייעוץ חינוכי או שאין מה לעשותץ עם זה ועדיף לשמור את זה לתואר שני? תודה רבה!
ש
שני יונגר
שלום רעות
שלום רעות,
א. התואר הוא תואר בחינוך בהתמחות בעבודה עם נוער בסיכון. זה לא פחות מBA, לכל תואר יש שם מעט שונה בהתאם לתוכן שלו, אין פחות או יותר שניהם טובים! ב. שהתואר הזה הוא תואר בחינוך, ותואר בעבודה סוציאלית שונה לחלוטין. מהאחד תוכלי להיות מורה לחינוך מיוחד (בהתמחות בעבודה עם נוער בסיכון) ומהשני תהיי עובדת סוציאלית. בני שתחומים כמובן תוכלי לעבוד עם נוער בסיכון, אבל מכיוונים שונים. ג. לגבי ביקושים, קשה לתת תחזית לצרכים של עוד כמעט 4 שנים מהיום. שני התחומים תמיד יהיו מבוקשים כי תמיד יש צורך בשניהם. ד. הדעות לגבי תואר כזה הן חלוקות. המהדרין טוענים כי ללא ניסיון בהוראה התואר אינו יעיל ולא תוכל ילמצוא עבודה בתחום ויש האומרים כי הדבר לא נכון וניתן ללמוד ישירות לתואר הזה. מה שכן נכון לתואר הוא שתהיי חייבת תואר שני כדי בבאמת לתת ייעוץ זו כבר הוראה של מ. החינוך. לידיעתך.
בברכה, שני
ר
רעות
בהמשך לשאלתי..
תודה רבה על התשובה!! דיברתי עם חברה לגבי תואר ראשון בקידום נוער+תעודת הוראה, והיא אמרה שזה סתם תואר,ושבעצם אני יוכל לעבוד באותן עבודות גם עם תואר כזה וגם עם תואר רגיל בחינוך ושאולי עדיף לי לעשות תואר במקצוע כדי שאוכל להגיש לבגרויות את הנוער הזה... אשמח אם תוכלו לעשות לעי קצת סדר בעניין...האם זה תואר מעשי באמת או סתם תואר עם שם יפה שבטכלס לא נותן הרבה. ד"א, כדי להגיש לבגרות אני חייבת תואר במקצוע כמו הסטוריה, תנ"ך וכו' או מספיק תעודת הוראה לגיל תיכון? תודה רבה!!