שלום לכולם. מקווה שהגעתי לפורום המתאים בשביל השאלה.
אני לומד לתואר ראשון בכלכלה וחשבונאות. רציתי לקבל כמה הבהרות מאנשים שמבינים בנושא. איזה תוארו ולפי איזה קריטריונים אנשים בוחרים תואר שני.
אחרי התואר שלי, שנת השלמה, סטז', אני אהיה עם תואר כלכלה ורואה חשבון מוסמך. קיימות אופציות רבות להמשך. 1. תואר ראשון בנושא אחר. למשל ניהול. או משפטים. 2. להמשיך לתואר שני בכלכלה, חשבונאות.
השאלה היא קודם כל: 1. האם אני יכול ללכת לתואר שני במשפטים? או שבמשפטים צריך לעבור מסלול של תואר ראשון קודם? 2. האם אני יכול ללמוד לתואר שני במימון, או ניהול, מנהל עסקים? או ששוב, צריך קודם תואר ראשון בהם. 3. האם עדיף להשלים לתואר ראשון בכלכלה וניהול (אחרי התואר שלי יחסרו רק מספר קורסים מצומצם להשלמת התואר הזה) או ללמוד לתואר שני כמו MBA (שזה מנהל עסקים תואר שני נכון?)? 4. השאלה העיקרית. איך בוחרים בכלל תואר שני? מנהל עסקים, משפטים, כלכלה, מימון, חשבונאות, יש תארים משולבים. אני מבין שהשיקות מתבצע לפי הכיוון שרוצים לקחת בחיים. אז אולי תוכלו לתת דוגמאות לאיזה תפקידים אנשים הולכים אחרי שמסיימים תואר שני בתחומים השונים (אחרי שיש להם תואר בכלכלה וחשבונאות).
כמובן שגם תשובות חלקיות יעזרו. תודה.
ש
שני יונגר
שלום אולג
שלום אולג,
אשתדל לענות לכל שאלותיך: 1. התואר השני במשפטים שמציעים לבוגרי תואר ראשון הוא ללא משפטנים- כלומר המטרה היא ידע משפטי והבנה מעמיקה בדיני חוזים ודיני חברות וכו'. אבל לא תהיה עורך דין. דרך אגב, בשילוב עם תעודת רואה חשבון וזה יכול להיות פיצוץ! כי הידע המפטי הוא קריטי כפי שאתה כבר יודע. 2. כן, וודאי שתוכל- אם למדת במוסד מכובד גם תקבל פטורים רבים מקורסי הבסיס. לא צריך בדרך כלל הכנה מיוחדות. 3. אני חושבת שעדיף לך ללמוד לתואר שני במנהל עסקים ולא לתואר ראשון נוסף, זה יתן לך הרבה הרבה יותר (כבוד, יכולות לקידום לתפקיד ניהולי, ידע חדש וכו') 4. בחורים בדך כלל מתוך אינטרס לקידום במקום עבודה- לפחות זה מה שרוב האנשים עושים. חלק מהאנשים בוחרים בתואר שני לשם מקצוע שבו רוצים לעסוק וניתן לעסוק בו רק עם תואר שני כמו למשל: ייעוץ ארגוני.
התחום כל כך מגוונים, שקשה לי לשים את האצבע על משהו מובהק. אין דרך לפרט פה את כל התחומים שהלימודים הללו יכולים לאפשר, אז בוא נסכם שנכון לעשכיו יש המון אפשרויות, במיוחד בתחום המימון והכספים ותחום השיווק הפרסום והמכירות.
בברכה, שני
א
אולג
שלום שני. תודה על התשובה.
תשובה באמת טובה, קצת חידד לי דברים. המון תודה.
אני אנסה בכל זאת להציק וללחוץ על אותה הנקודה.
אני מבין שאין תואר אחד או תחום מסויים שאפשר לקבל בו את "כל מה שאני רוצה". אבל אם אני מתעניין בשוק ההון, בנקאות, פיננסית ומצד שני נושאים כמו שיווק, פרסום, מכירות וייעול עסק מעניינים אותי וגם הפן הניהולי. האם יש תואר אחד או מספר תארים אפילו, או תואר משולב (ראשון, או שני אם יש כזה דבר) שיכול לתת לי את מה שאני מחפש?
איזה תארים בכלל, שני או ראשון, נוגעים בצורה הכי מעמיקה בתחומים אלה?
ושוב, תודה על התשובה הקודמת, כבר עזרת.
ש
שני יונגר
מיקוד נוסף
שלום אולג,
מה שאתה מתאר נשמע לי כמו תואר ראשון בניהול שבו תקח כמה שיותר התמחויות שתוכל מכל התחום הללו. עם שילוב של תואר שני במנהל עסקים תוכל להעמיק בכלל הנושאים הללו וכמובן ללמוד גם את הפאן הניהולי.
עם זאת יש עוד אופציה טובה לשילוב והיא: תואר ראשון דו חודי בכלכלה וניהול ששם תעמיק מאוד בכל התחומים הפיננסיים ולתואר שני לעשות מנהל עסקים עם התמחות בשיווק ופרסום ובכך להיות בכל ידע בשלושת התחומים הללו.