אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה מאוניברסיטת בר אילן, בציון ממוצע 86. ניסיתי להתקבל ללימודי תואר שני באבחון לקויות למידה ללא הצלחה, ככל הנראה בשל חוסר בהמלצה אקדמאית. בתקופה האחרונה עברתי בחברת כח אדם, התחום מאד מצא חן בעיני, אך מבירור שערכתי התארים השניים הנוגעים לתחום דורשים את אותה ההמלצה שחסרה לי... מה ניתן לעשות? האם יש תארים שניים בתחום משאבי האנוש/ יעוץ ארגוני/ סוציולוגיה ארגונית ודומיהם שאינם דורשים המלצות מסוג זה? לא משנה לי אם ללמוד במכללה/אוניברסיטה, מה שרלוונטי אלו הן יכלות התעסוקה לאחר מכן...
תודה
ה
הדר גולדשמידט
תואר שני לתחום משאבי אנוש
שני שלום, לכל התארים השניים בעלי פן טיפולי, נדרשת המלצה מהאקדמיה, במכללות לדעתי קל יותר משמעותית . אם יש לך ניסיון בתחום משאבי אנוש והיית רוצה להתפתח אקדמית בתחום, אז אני בהחלט ממליצה על תארים מהתחום: משאבי אנוש, סוציולוגיה אירגונית, לימודי עבודה, ייעוץ אירגוני. לכולם תוכלי להעביר המלצה ממקום העבודה, כתחליף להמלצה מהאקדמיה.
בכללי אני יכולה לומר שבתחום משאבי אנוש המדרגה שדורשת תואר שני מגיעה אחרי ניסיון רחב בתחום, לתפקידים בכירים כסמנכ"ל משרבי אנוש, ומנהלים בארגונים גדולים ומורכבים. כך שכמו בהרבה מקצועות, במקרה של עולם משאבי אנוש, אני ממליצה בחום לנצל הזדמנויות תעסוקתיות ולהתמקצע, לא צריך לרוץ עם התואר השני. אם את יכולה לחלק את המשאבים כך שזה לא יפגע לך בהתמקצעות, מה טוב :)