שלום, אני לפני תואר ראשון ועדיין לא יודעת מה ללמוד,אני לא יודעת מה אני ארצה לעשות בעתיד...תחום הפסיכולוגיה קצת קורץ לי אבל אני ממש לא בטוחה. מישהו יודע כמה קשה זה להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה? זה נחשב תואר קשה?כמה ימים+ שעות שבועיות מקסימליות לומדים לתואר כזה?..הייתי שמחה לשלב בו גם קצת חיים.. באיזה מקצועות אפשר לעסוק עם תואר כזה?(חוץ מפסיכולוג שאליו צריך תואר שני מינימום) ואיפה הכי נחשב ללמוד תואר כזה?
סורי על החפירה,תודה מראש :)
ש
שני יונגר
תואר ראשון בפסיכולוגיה
שלום שיר,
לדעתי קפצת מעבר לתואר הראשון מבלי לתת לו התייחסות הולמת. תואר ראשון בפסיכולוגיה הוא תואר הדורש 4-5 ימי לימודים בשבוע כמו תארים רבים אחרים.
לגבי תואר שני בפסיכולוגיה, שם התחרות היא מאוד קשה, גם תחרות ציונים וגם תחרום מתאם (בחינה הדרושה כדי להתמודד על התואר השני). עם זאת אינני רוצה להוציא את הרוח מהמפשרים שלך ולהוריד לך את המוטיבציה.
לא כל בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה אמנם כול להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, אך יש אפשרויות רבות וגם פשרויות טיפוליות אם תרצי בכך.
תואר ראשון בפסיכולוגיה יאפשר לך בגדול להגיע לתחומים הבאים: משאבי אנוש, ייעוץ ארגוני ( בתואר שני), עבודה כמטפלת בתחומים השונים (עם תואר שני) עבודה בחינוך, עבודה בעמותות השונות ועוד.
לגבי איפה הכי נשחב ללמוד את התואר אינני יכולה לומר לך ולערוך השוואות כאן בפורום. אם לאחד מחברי הפורום יש המלצות נשמח לשמוע אותן.