יש לי בגרות ממוצע 102, פסיכומטרי 570. מאז ומתמיד אהבתי את לימודי המתמטיקה והנה"ח. למדתי הנה"ח סוג 1 + 2 + חשבשבת.
האם תוכלו להסביר לי מהו מקצוע החשבונאות? מה עושה רואה החשבון בעבודתו? האם יש ביקוש למקצוע? כמה זמן לימודים? מה גובה השכר למתחילים, מתקדמים?
האם יכול להתאים לי מקצוע אחר?
אני יודעת שיש לי הרבה שאלות, אבל חשוב לי לדעת תשובות ברורות לפני שאני פונה ללימודים, אני לא רוצה להשקיע בלימודי מקצוע ולבסוף לא לאהוב את המקצוע, וכל ההשקעה תרד לטמיון.
תודה.
ש
שני יונגר
ראיית חשבון
שלום יהודית,
תחום ראיית החשבון, הוא תחום מבוקש מאוד וגם תחרותי מאוד (הציונים הם קריטיים להתמחות הטובה). הלימודים נמשכים כ-4 שנים, 3 שנים לתואר ראשון ועוד שנת השלמה לטובת הבחינות של הלשכה.
למעשה המקצוע עוסק בכספים, מימון, החשבונאות והביקורת החשבונאית שהיא קריטית לתחום.
אינני יודעת אם התחום מתאים לך, וכמובן שגם בתוכו יש תחומים שונים ומגוונים. מומחים לחוזים ומבקרי חברות ועוד.
זה מאוד תלוי בך אם התחום הזה הוא בשבילך.
דבר אחרון, גובה השכר למתחילים הוא נמוך מאוד בתקופת ההתמחות ולאחר מכן תלוי גם הוא בגודל החברה בה תעבדי. שכרו של רו"ח בחברה גדולה הוא גבוה יחסית לממוצע במשק וגבוה יחסית לוותק הדרוש כדי להגיע לרמת השכר הגבוהה.
אני מציעה שבמידה ואת לא יודעת מה ללמוד תלכי לייעוץ וכדאי שתלכי לייעוץ לימודים גם לתחום החשבונאות בכמה מוסדות לימוד ותשמעי מהם לעומק מה הם המציעים. אם תרצי הפנייה השירות של האתר עומד לרשותך.
בברכה, שני
א
אולג
תואר עמוס מאוד ולא פשוט
יש גם קצת הצפה בשוק. רק במסלול האקדמי המכללה למנהל מוציאים כ500 או אפילו 600 בוגרים כל שנה שזה טירוף בהשוואה למכללות אחרות עם 100-150 ואוניברסיטאות עם 80-100. שנה אחרונה סיימו נדמה לי 1200 אנשים את המבחנים של הלשכה בהצלחה.
מה ששני אמרה לך זה נכון, התגמול בהתחלה לא גבוה. אבל הוא לא גבוה בשום מקום בהתחלה (אולי חוץ ממשהו ממש "אקזוטי" או קומבינה, או היי טק וגם, במזל). אבל עם הזמן המשכורת עולה והכל תלוי בהכל, אנשים פותחים חברות, או עולים בסולם התפקידים.
מה שכן, הייתי ממליץ לך לנסות לשפר פסיכומטרי קצת. 570 זה קצת נמוך בשביל המקצוע ברוב המקומות הטובים ועם שכר לימוד אוניברסיטאי. את יכולה להתקבל למכללה פרטית עם ציון כזה אני חושב, אבל השאלה אם את מעוניינת לשלם 25-30 אלף ש"ח כל שנה. לדעתי זה טירוף, עדיף להפסיד שנה ולחסוך עשרות אלפי שקלים.
מצד שני יש לך ממוצע בגרויות יפה, יכול להיות שזה יעזור, אבל לא באוניברסיטאות. שם זה אחד הקורסים היותר מבוקשים והפסיכומטרי הנדרש הוא מעל 650 זה בטוח. כמו בניהול, כלכלה ומשפטים.
כמובן תקחי את הדברים בערבות מוגבל ותבדקי עם עוד אנשים. בהצלחה.