שלום רב, השנה אני מסיימת תעודה לגיל הרך גן +כיתות א' ב' (תוכנית הסבה) ואני בעלת BA בחינוך ...לאחרונה התגבשה אצלי התחושה שזה לא ממש הכיוון לאור ההתנסות שעברתי בשטח במסגרת התעודה ...אני מאד מבולבלת ולא יודעת לאן לכוון ...אני עוסקת באדמיניסטרציה במקום מסודר אולם אין נפח עבודה והצורך בשינוי מאד גדול...אני אוהבת לעבוד מול קהל ..שאלתי היא האם להמשיך בלימודים נוספים ואם כן מה את מציעה לי? בנוסף האם קיימת אופציה להתפתחות עם תעודת ההוראה לאו דוקא במישור הבית ספרי?
ה
הדר גולדשמידט
המשך התפתחות בתחומי ההוראה והחינוך
בר שלום, יש לא מעט תחומים שתוכלי להתפתח בהם שנושקים להוראה / חינוך / הדרכה. ציינת בשאלתך שאת כבר בתוכנית הסבה.
אציין פה מספר תחומים שניתן להתפתח אליהם, אבל אני ממליצה לך בחום לבדוק עם איש מקצוע את הכיוון שלך לצד עוגנים תעסוקתיים. בתום הכוונה כזו יהיה לך הרבה יותר קל ל"שחק" עם האפשרויות שניתנות לך בשוק התעסוקה ולא להשאר בלופ החיפוש.
1. תחום ההוראה והריכוז - יש לא מעט משרות בארגונים חברתיים - חינוכיים שלהם תפקידי רוחב, כן יש חברות ללמידה מתוקשבת וגם להם תפקידים מגוונים, בהטמעה, בהדרכה בריכוז העבודה מול מוסדות החינוך נואחרונים תפקידים אדמיניסטרטיביים לתחום החינוך, לרוב מופיע בעיריות ובנציבות המדינה - תפקידי ריכוז תחומי חינוך שונים.
2. התפתחות בתחום החינוך והטיפול- גם פה יש לא מעט כיוונים, אציין כמה נבחרים שעשויים לפתוח לך כיווני מחשבה: ביבליותרפיה, אבחון דידקטי, הוראה מתוקשבת, ייעוץ חינוכי.
3. עבודה עם אוכלוסיות מוגבלות, רבים מאנשי החינוך לא מודעים לנישה הזו ששונה בתכלית מהוראה במוסדות הציבוריים הרגילים. עבודה עם אוכלוסיות מוגבלות יכולה להיות במסגרות שונות וצבעוניות, בקבוצות קטנות ובדגש על החינוך ופחות על הלימוד, לדוגמא - הבית של תמר בשפיים ובמשמר השרון ובית הספר עין הים. יש עוד המון, צריך רק לחפש.
4. אחרון חביב, לא קשור לתחום החינוך בצורה מובהקת, אך מחובר להדרכה / הוראה ועבודה מול קהלים קטנים וגדולים. גם פה ניתן להכנס לתחום דרך עמותות וארגונים חברתיים או חברות שעוסקות בהדרכה על סוגיה השונים, בין אם בחוגים במסגרות חינוכיות או בארגונים עסקיים.
מקווה שעזרתי, אשמח לעזור לך באמצעות הפורום או באופן מעמיק פרטני. בהצלחה בכל בחירה.