שלום, אני בוגר תואר ראשון דו חוגי במדעי המדינה וברב תחומי. התפתחות בתחום זה אינה מעניינת אותי לכן אני פונה לתחום אחר הנדסה אזרחית. שתי שאלות בקשר לזה: 1. האם זה שאני עושה עוד תואר ראשון זה דבר נכון לעשות? כלומר זה לא בזבוז של התואר במדעי המדינה? 2. האם זה נכון ללכת לתחום הנדסה אזרחית בגיל כזה? אני אסיים את התואר בגיל 31 אשמח לתשובתך תודה
ש
שרון אשד
תואר ראשון נוסף
היי שאול, אני מניחה כי פנית לתחום ההנדסה האזרחית מאחר ומצאת כי זהו תחום שמעניין אותך ולא רצית לוותר על מרכיב העניין וההנאה באשר ללימודים וכנראה גם באשר לעבודה בהמשך הדרך. האם זה מרגיש לך נכון לעשות תואר ראשון נוסף? האם מרגיש לך שתחום ההנדסה האזרחית זהו התחום שמרתק אותך ללמוד והיית רוצה להתפתח בו? קשה מאוד לענות עבורך על השאלות האלו, כיוון שאתה הוא המחליט בסופו של דבר, בעקבות תחושות פנימיות שמכוונות אותך. ברגע שתהיה שלם עם ההחלטה, סביר שלא תראה את התואר הקודם שעשית כ"בזבוז", אלא כתואר שנתן לך משהו. בין אם לא ברמה הפרקטית, אך נתן אולי ברמה האישית וההתפחותית שלך עצמך. כמו כן, המחשבות אודות הגיל ו"אולי זה מאוחר מדי" ו"אולי אני סתם מבזבז את הזמן" יתפוגגו כאשר תגיע לשלמות בהחלטתך. אשמח להמשיך ולעזור, במידת הצורך. בברכה, שרון אשד, מאמנת אישית ואקדמית, 0508273723
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המדינה והנדסה אזרחית
שאול שלום, אוסיף על תשובתה של שרון שהתואר הראשון עשוי למנף אותך בתחילת הדרך. נסה לשלב עבודה מהתחום מהרגע שתוכל, יתכן ששווה להמתין להמתין ללימודים ובהתאם למשיכה שלך לתחומים בתוך המקצוע לחתור לעבודה סטודנטיאלית.
הניסיון שתצבור בזמן הלימודים יאפשר לך להשתלב בתחום בתום התואר בקלות רבה יותר, וכך לגיל 31 לא תהיה משמעות, אגב זהו גיל מצויין לתחום ההנדסה האזרחית! אל חשש, תשמח שמצאת את מה שמעניין אותך ושאתה לא בחיפוש :)
יתכן מאוד שתוכל גם לשלב בהמשך הדרך בין התארים, כשתהייה בשלב ההתמקצעות וההתמחות. קשה לראות תועלת בטווחים קצרים, תן מקום להתפתחות שלך הנוכחית, בהמשך בשאיפה שתוכל לראות איך הדברים משתלבים ולא מתבזבזים..