יש לי זיקה מאוד גדולה לספורט ורציתי לשאול לגבי השכר שמרוויח מורה לחינוך גופני. ממה שהבנתי השכר הוא ממש נמוך ועובדים רק במשרה חלקית ובקושי מגרדים את ה3000 שקל יש טעם ללמוד את זה?!?! אני ממש אוהב ספורט אבל אני רוצה גם לחיות בכבוד. שמעתי על אופק חדש שמרווחים עכשיו נראה לי 5200 או משו בסגנון אבל אני לא יודע כמה זה נכון וזה עדיין מעט. בנוסף זה נכון שהשכר של מורה לחינוך גופני הוא נמוך ב50 אחוז משכר של שאר המורים כגון מתמטיקה, ספרות או אנגלי כי הם מקבלים פחות שעות עבודה?!!? אני גם הסתכלתי הרבה בדרושים ובכל המקצועות הוראה לחינוך גופני יש הכי פחות דרישה. חוץ ממורה גופני יש עוד מקומות תעסוקה שאפשר להרוויח יותר ממורה גופני אחרי התואר?! אני למשל סיימתי עכשיו תעודת מדריך כושר והשכר הוא ממש בריצפה וקשה להתקדם בתחום מה כדאי לעשות?!
ה
הדר גולדשמידט
לימודי חינוך גופני
אורי שלום, לצערי הבירורים שעשית די נכונים, השעות שבתי ספר מקצים לספורט פחותים מהמקצועות הריאליים, מכאן גם השכר.
מרבית המורים לספורט משלבים, הוראה בבתי ספר, בגנים, בתי אבות, חוגים פרטיים, מתנ"ס או מרכזים קהילתיים. חדרי כושר, אימון פרטני. באופק החדש, יש יותר שעות והשכר באמת עולה בהתאם לשעות.
אני מאמינה גדולה בעשייה שאוהבים, כשעושים את מה שאוהבים היצירתיות מאפשרת לפתח את מה שתעשה. אני מכירה אנשים שפיתחו את התחום לכיוון השחייה, יוגה, הנחיית ילדים, חוגים לאוכ' מוגבלות, עבודה עם קשישים ועוד המון נישות.
אל תוותר על האהבה שלך, אם כשתסיים את הלימודים ולא תמצא את היצירתיות שעולה ממך מספקת, אשמח לעזור שוב :)