שלום, יש לי תואר ראשון בכלכלה וניהול ואני מעוניינת לעשות התמחות בנושא מסוים, האם כדאי לי ללמוד חשבת שכר? האם רק מי שלמד הנהלת חשבונות יכול ללמוד חשבת שכר? אשמח לדעת איזה התמחיות נוספות מומלץ ללמוד?
תודה
ה
הדר גולדשמידט
המשך התמחות לתחום הניהול וכלכלה
דנה שלום, זו גישה מצוינת שאת נוקטת, לעבות את הידע בנישה מקצועית שתתן את העומק לצד התואר שפותח דלתות, השאלה שלי, לאן את חותרת? במה את עוסקת היום?
אשמח לתת לך אפשרויות נוספות לחשבות שכר, אם תוכלי לתת לי נקודת התחלה כל שהי. במידה והינך בתום התואר הראשון וטרם צברת ניסיון תעסוקתי מקצועי, נסי להעלות פה מה הביא אותך מלכתחילה לתחום ולאן היית שמחה להתפתח.
לגבי לימודי חשבות שכר, זוהי הכשרה מקצועית נפרדת, נכון שהרבה מנה"ח לומדים אותה, אך גם מנהלות משאבי אנוש ומנהלים בכלל בארגון, כך שבהחלט ניתן ללמוד את הנישה ללא הכשרה של מנהלת חשבונות. אגב תואר ראשון בכלכלה בהחלט נותן לך את הבסיס והרבה מעבר לבסיס של מנהל חשבונות.
אפשרויות קידום לבוגרת כלכלה וניהול
שלום, תודה רבה על התשובה. סיימתי כבר את התואר הראשון בכלכלה וניהול ויש לי ניסיון של 3 שנים בבנק. מעניין אותי כל תחום שקשור לפיננסים ואפשר יהיה להתפתח ולהתקדם בכל חברה. אני אוהבת יותר עבודות כמו באק אופיס או תפעוליות. אשמח אם תוכלי לייעץ לי איזה התמחויות כדאי לי ללמוד?האם חשבת שכר או התמחות אחרת.
תודה ויום טוב.
ה
הדר גולדשמידט
בק-אופיס ותפקידי תפעול
דנה שוב שלום, אני לא חושבת שחשבות שכר תורמת לתחום. אם את מכוונת לתחום הבק-אופיס, אז קורסים מקצועיים שיאפשרו לך לדבר בשפה המתאימה ולתת סיוע מאחורי הקלעים, הם לדעתי הכיוון. קורסים כמו: שוק ההון, ביטוח, פנסיה, משכנתאות - קורסים ממוקדים מקצועיים, יש לא מעט מבחר.
לתחום התפעולי אדמניסטרטיבי, זה תלוי, אם את חותרת להשאר בעולם הפיננסי, אז התשובה זהה לתחום הבק-אופיס, עם אפשרת להעשיר עצמך מעולמות התוכן הבאים שאציין. לתפקידים תפעוליים אדמיניסטרטיביים, אז לכאן יכול יותר להתאים נושא השכר, חוזים, ניהול משא ומתן, תקשורת - יש כל מיני כיוונים, כמו כתיבה שיווקית, קידום באינטרנט, תחום השיווק ועוד.