קיבלתי 706 בפסיכומטרי ואני רוצה ללמוד במכון טל (שלוחה של אונ' בר אילן). אני מתלבטת בין מסלול ראיית חשבון למחשבים.. א. באיזה מקצוע יש יותר ביקוש? ב. איזה משכורות יש בכל מקצוע? ג. זה נכון שבגיל 40 מתחילים לפטר עובדי מחשבים? תודה!
ש
שני יונגר
במה לבחור?
שלום לילי,
אני חייבת לעמוד על עניין אחד מדבריך. מחשבים לעומת ראיית חשבון זו השוואה מעט בעייתית, כי אלו מקצעות שונים כל כך. בכל אופן, לגבי שני מקצועות אלו בשניהם יש ביקוש גבוה וככל הנראה ימשיך להיות ביקוש גבוה גם בעתיד.
מה שכן כדאי שתבריי עם עצמך הוא מה את באמת תאהבי לעשות, כי בשני מקצועות אלו צריך להיות טוטאליים כדי להצליח. או במילים המתאימות יותר לתיאור של כל תחום, צריך "לחיות את זה". יש לך ציון כל כך יפה בפסיכומטרי המאפשר לך ללמוד כמעט כל מה שתרצי, אולי כדאי שתלכי לייעוץ מקצועי ותבחרי במה שגם יעשה אותך מאושרת וגם תוכלי להיות מאוד טובה בו.
משחינת שכר בשני המסלולים הכל תלוי בכישרון ובציונים בתואר הראשון כי אפשר בשניהם להתחיל ממשכורת נמוכה יחסית של 6000 ש"ח ולהגיע לרמות שכר של 8000 כהתחלה.
לגבי סעיף ג' אינני יכולה לענות לך על כך אלו נתונים שאין בידי. עם זאת, מכיוון שזהו תחום מאוד שוחק יש עזיבה גדולה של עובדים בסביבות הגיל הזה לטובת שינוי בקריירה לעבודות בקצב פחות סוער.