שלום. אני מאוד מתחבר לתחום המחשבים ואני רוצה לעבוד בזה בעתיד. אני מוכן להשקיע הרבה כי יש לי נכון לעכשיו את כל הזמן שבעולם ויש לי גם בגרות מלאה. יש לי ניסיון אישי במחשבים בתחום התוכנה ולאחרונה התחלתי ממש קצת לתכנט אבל רק כשהייתי צריך(בעבודה בשירות לאומי עבדתי על איזה תוכנה אז למדתי בלי ממש לשים לב איך לתכנט קצת סקריפטים אז עם הזמן עלה לי רעיון לתכנט סקריפט שייעל לי את העבודה במחשב וכך עשיתי וזה מאוד מאוד עזר לי) אני חושב שיש לי תפיסה טובה במחשבים(נראה לי) והייתי רוצה ללמוד כל תחום שקשור לתוכנה(החל מטכנאי PC ועד למשהו שקשור לתכנות) אבל הבעיה היא הבחירה. אני לא יודע מה לבחור ואני לא יודע גם ממה לבחור... אני לא מבין כלום כי אני רק נכנסתי לכל העסק הזה(לא ממזמן סיימתי את השירות שלי) אז אני זקוק לעזרה דחוף.. שמעתי שמתפתח תחום חדש בשם IT . מה אתם אומרים עליו? ובכלל אשמח לשמוע הצעות על תחומים חדשים שמתפתחים(לא חייב להיות רק בנוגע למחשבים אלה אפשר גם בנוגע למכשירים דיגיטליים אחרים חוץ מפלאפונים) ויש עוד משהו שאח שלי אמר לי שזה תחום שקוראים לו "בדיקת תוכנה" אם שמעתי נכון..
אשמח לקבל הצעות לגבי מה ללמוד (שגם שוק העבודה בו גדול יחסית) אני מעדיף כמובן בהרבה שזה יהיה קשור למחשבים מאשר דברים טכניים אחרים. וגם אשמח לדעת את כל מה שאני צריך לדעת
תודה לעוזרים!
ה
הדר גולדשמידט
לימודי מחשבים
גיל שלום, המונח IT נגזר מ- Information Technology מתאר את כל תעשית המידע. אלא שבפועל IT מתייחס לשימוש במחשבים ותוכנה לניהול המידע. בחלק מהארגונים המונח מתאר ניהול שירותי המידע. עובדי מחלקת IT מבצעים תפקידים מגוונים מהתקנת יישומים ומחשבים, ניהול ואחסון נתונים, הגנה על המידע, ביצוע עיבודי מידע, נהול רשתות מחשבים ועוד.
מדברייך ברור שאתה נמשך ומסתדר עם המחשב ברמת התוכנה, לא ברורה לי היכולת הטכנית, יכולת שירות.. ציינת שיש ברשותך תעודת בגרות מלאה, האם ממוצע הציונים גבוה? איך היו הישגיך במתמטיקה, פיסיקה ואנגלית? תשובות לשאלות אלה יהוו מענה ישיר לתחומי הלימודים שצרפתי.
פילוח תחום המחשבים כיום: 1. לתכנות, לבדיקת תוכנה - QA, מערכות מידע תואר ראשון במדעי המחשב / הנדסת מחשבים / ניתוח מערכות מידע 2. לניהול רשת - סיסטם / ניהול ואחסון נתונים / הגנה על מידע / עיבודי מידע לימודי מייקרוסופט או לינוקס של ניהול רשת, לימודי תעודה. 3. לתפקידי טכנאי מחשבים לימודים מקצועיים לטכנאי מחשבים / הנדסאי מחשבים, ניתן להמשיך לימודים אלה לתחום ההנדסה או מערכות מידע.
בנוסף לכל המידע הזה, במידה ויש לך את היכולות והנתונים, אני ממליצה לשקול לימודי הנדסה, ככלל מהנדסים עוסקים רבות בתכנות ובעשייה מגוונת מאוד, הנטייה לעבוד עם מחשבים ומחשבה חכמה מאחורי העשייה בהחלט יכולים להתאים גם לנישת ההנדסה, לשיקולך.
מקווה שעכשיו יהיה קל יותר לקבל את ההחלטה, בהצלחה :) בברכה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תוסוקתי 052-6969745
ג
מתמטיקה 3 יחידות - 87 אנגלית 4 יחידות - 81 ולא ראיתי שכתוב פיזיקה בתעודה.
ממוצע הציונים של הבגרות הוא 69.071
בגלל שבמקצועות האחרים כמו לשון , ספרות , היסטוריה ועוד כמה קיבלתי ציונים על הפנים...
מה את ממליצה לי ללמוד כרגע בתור התחלה לפי הנתונים האלה? באמת מתאים לי ללמוד משהו בהנדסה?