שמי ליאת ואני מעונינת לדעת באם וכדאי לי ללמוד קורס בקינסולוגיה מבחינת אפשרויות תעסוקה ובכלל ברצוני לדעת באם ומקצוע זה מבוקש כיום דיו בשוק העבודה ואף באם וניתן להתפרנס ממנו באופן עצמאי? אשמח מאד לקבל תשובה בהקדם האפשרי על-מנת שלא לפספס את מועד תחילת הקורס שעומד להיפתח כבר בשבוע הבא ואף לא לבזבז זמן יקר כך סתם. בתודה מראש על הקדשת הזמן ובברכה ליאת
ה
הדר גולדשמידט
קינסולוגיה
ליאת שלום, תחום הקינסולוגיה שייך לתחום הרפואה המשלימה. העשייה מתחלקת בשוק התעסוקה בין מוסדות רפואיים ובמסגרות ציבוריות, לתחום הטיפול הפרטני - עצמאי.
אני לא יודעת לומר לך, היום, על תנועת השוק בתחום, ממה שידעתי, הביקוש לא היה גבוה, אבל את יודעת שמי שטוב ויצירתי, מוצא את דרכו בשוק התעסוקה בכל מצב שוק.
במישור העצמאי, זה לגמרי תלוי בך, במקצועיות שלך ובמיומנויות שלך לעבודה כמטפלת עצמאית, זה דורש שילוב של יכולות לא מעטות, רובן ללא קשר לתחום הטיפול. אני מאמינה שהתחום ילך ויתרחב, כך שיתכן והמגמה תהיה בהלימה לדרישת השוק.
לגבי הפרנסה, שוב זה תלוי במסגרת שאת בוחרת: במגזר הציבורי בתחום הרפואה המשלימה מרוויחים שכר ממוצע לשעה, כמות השעות לא תמיד מספקת, לרוב משלבים זאת עם חצי משרה נוספת. אפשר להגיע לשכר של כ- 6,000 ש"ח, במשרות משולבות. במגזר הפרטי, זה תלוי לגמרי בך, כמו שציינתי בתחילה, יש המון פרמטרים שצריכים להלקח בנוסף למיומנויות אישיות וצרכי שוק העבודה, כדי להעריך יכולת הכנסה.
אם עזרתי לך בתשובתי ודרכך ברורה, אני מאחלת לך המון בהצלחה ואני מזמינה אותך לשוב ולהיעזר בנו בפורום להמשך שאלות וחידודים. במקרה בו הבחירה בקינסולוגיה מוטלת בספק, אני ממליצה בחום להמתין עוד מספר ימים ולבדוק לגבי הכיוון התעסוקתי שלך והצעדים בדרך להגשמתו.
אשמח לעזור, בהצלחה בכל מקרה. בברכה, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה תעסוקתית 052-6969745