שלום אני בת 21 ומטלבטת אם להתחיל ללמוד שנה הבאה מנהל עסקים במשך שנה ולקבל תעודה ,או להתחיל ללמוד לתואר ?
וכשלומדים תואר האם ניתן לשלב גם עבודה ,כך שלא ייפגע בלימודים?
מתי ניתן לעשות הפסקה בין הלימודים?
א
איש אבירם
לימודי תעודה
רינת שלום.
לרוב, לימודי התעודה באים לצקת תוכן מעשי ללימודי התואר. ברוב האוניברסיטאות ניתן לארגן את הקורסים הנלמדים לשעו ולימים המתאימים המאפשרים גם זמן להשתכרות. בהצלחה!
ר
רינת
לא הבנתי
התשובה לא מובנת
ה
הדר גולדשמידט
לימודי מנהל עסקים תואר ותעודה
רינת שלום, אתייחס ללימודי מנהל עסקים משני ההיבטים:
לימודים מקצועיים בתחום זה תופסים בשוק התעסוקה בעיקר כשהם מצורפים לתואר כל שהו או לבעלי עסק שלא צריכים את התואר ומגיעים ללמוד בעיקר את הכלים הנחוצים לניהול העסק.
במידה ופרמטרים אלה לא רלווונטים אליך, הייתי ממליצה ללמוד לתואר. אפשר בהחלט לשלב עבודה סטודנטיאלית ובהמשך עבודות מהתחום הלימודי.
לגבי הפסקות, לרוב כשלוקחים הפסקה, עושים זאת בין השנים וכך סוגרים קורסים שנתיים ולא צריכים לחזור על מחויבויות, בכל אקדמיה יש חוקי הפסקה שונים, תצטרכי לבדוק זאת באופן ישיר מול המוסד בו תלמדי.
הלימודים באקדמיה משמעותית קלים ונוחים יותר מהלימודים בבית הספר, כך שאני ממליצה בחום, אם זה כמובן מתאפשר, לא לעשות קיצור דרך כבר עכשיו. בהמשך החיים נהיים מורכבים יותר ומאפשרים פחות.. :)
מקווה שעכשיו המענה מובן, אני מאחלת לך המון הצלחה בבחירתך. את מוזמנת להיעזר בנו גם בהמשך הדרך ולשתף. בברכה,
לא הבנת, משמע לא הסברתי היטב. ועתה למענה: לימודי תעודה בכלל, הם לימודי העשרה לרוב, גם אם הם מתנהלים יותר משנה. לימודי התואר הראשון מהווים בסיס להתפתחות האישית והמקצועית ומהווים כרטיס למועדון של "כשירות" מה שהיה בעבר מבחני הבגרות. אפשר להשתכר גם ללא תואר, למשל במסחר בשווקים. במכירות ובשירותים שלא דורשים סף של תואר אקדמי. הלימודים באקדמיה, בתכנון הלימודים נכון, מאפשרים מספיק זמן להשתכרות (להרויח למחייתך). הפסקה בין הלימודים ניתן לקיים בין הסימסטרים, אך לא מומלץ. בהצלחה!