שלום. אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ארגונית. רוצה להתחיל ללמוד הנחיית קבוצות כרגע אני עובדת במשרה מלאה ומחפשת מוסד שמלמד אחר"צ בכדי לשלב לימודים עם עבודה, במכללת גישות ימים ושעות נוחות לי . אך אני לא יודעת אם המקום הזה באמת מקצועי ונחשב לטוב בשוק. בבקשה מי שיודעה ומקיר תענו לי . תודה לכל המשיב.
א
איש אבירם
הנחיית קבוצות
איזבלה שלום.
מרבית האוניברסיטאות והמכללות במסגרת לימודי החוץ ולימודי המשך, מקיים לימודי תעודה בהנחיית קבוצות. מסגרת ההכשרה נעים בין 100 שעות אקדמיות ל-140 שעות אקדמיות, תלוי במוסד המכשיר. למשל במערך לימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה "תפנית" 140 ש"א. באוניברסיטת חיפה 120 ש"א, פעם בשבוע. כמו כן הנחיית קבוצות בגישה הפיכונאליטית באונ' חיפה, 100 ש"א פעם בשבוע. במכללת ספיר ההכשרה פעם בשבוע במשך שנה וחצי, כמובן, גם מרכז גישות וכן מכון אדלר וישנם עוד, כדי להחליט היכן ראוי ללמוד, רצוי לברר מי הם סגל המרצים, ניסיונם והערך המוסף שלהם. לערוך השוואת מחירים. לבדוק, באם הם עוזרים בהפנייה לתעסוקה מתאימה, האם נערכת עבודה מעשית מונחית. בגדול רוב מסגרות ההכשרה האלו דומים באיכותם, נשאר לבדוק כמה אני משלם ועבור כמה זמן הכשרה. בהצלחה!