היי הדר אני מעוניינת להתחיל תואר שני בייעוץ ארגוני, כשהתואר הראשון שלי הוא בתיאטרון. אשמח לדעת. באילו מוסדות אוכל ללמוד, ומה ההבדלים בין כל השמות המפוצצים של התארים השונים :) תודה מראש,, ליאת
ה
הדר גולדשמידט
ייעוץ ארגוני
ליאת שלום, זה שילוב נהדר, לשלב תיאטרון ותחום ייעוץ לארגונים. יש הרבה מוסדות לימוד שתוכלי ללמוד בהם, השמות המפוצצים הם אלה שעשויים דווקא להקל עליך ולבחור :) חלקם עם התמחויות בשטח, שילוב תכנים ממגמות משיקות, או סתם למשוך את תשומת ליבך. זה נובע בעיקר מהתחרות והמגמה של האקדמיה בארץ, זה לטובת הסטודנטים, כך שהריבוי הנ"ל לא בהכרח שלילי.. האיך לדעת במי לבחור הרבה יותר פשוט ממה שאת חושבת.
תתחילי בסינון ממוקד בסיס, כמו מכללה או אוניברסיטה? אם את כבר עובדת בשילוב בתחום, אז ההתחשבות בדרישות / ימים / מחויבויות של המוסד האקדמי גם יכולים לעזור לך בהכרעה. אחרי שתצמצמי את הרשימה הבסיסית והגיאוגרפית תשארי עם 2-3 מוסדות רלונטיים. גשי למוסדות אלה, פגשי עם מזכירת החוג ואולי עם מישהו מהאקדמיה עצמה, יועץ או מנחה שהמוסד מקצה לנושא. נסי לשוחח עם סטודנטים בזמן שאת במוסד, זה ייתן לך הרבה!
ייעוץ ארגוני
הדר, תודה על העזרה! אך כוונתי הייתה שונה- אני צריכה עזרה בסינון הראשוני- באילו מוסדות לומדים ייעוץ ארגוני? או למשל ,מה ההבדל בין לימודי ארגון ועבודה, או התנהגות ארגונית לבין ייעוץ ארגוני? אשמח לעזרה