שלום, התחלתי ללמוד פיסיקה לתואר ראשון. בחרתי במקצוע זה כי מאוד אהבתי את המקצוע בתיכון. עם-זאת, מסתבר שללמוד פיסיקה בלימודים גבוהים זה לא אותו הדבר וזה תחום מאוד מאוד קשה. אני נמצא בתחילת הדרך אבל יש לי פשוט חששות כאלו או אחרות שאני מבזבז את הזמן שלי. אני פשוט מבין שלימודים גבוהים זה לא לימודים בתיכון. אני לא יודע מה לעשות. אולי לעזוב ולבחור תחום הנדסי או אחר? אולי לתת צ'אנס ולהישאר?
תודה.
ה
הדר גולדשמידט
פיזיקה ובדיקת חלופות
ק. שלום, נסה רגע לבחון את זה מהכיוון ההפוך, הרי הלימודים הם בסה"כ הכל פרק זמן קצוב ומטרתם היא החלק של אחרי.. :) למה נמשכת בלימודים בתיכון?מבחינת התוכן לא בכללי, כפי שציינת בשאלתך. תעשה רגע שיעורי בית נקודתיים אצלך בחוג, בדוק עם יועצת החוג או עם סטודנטים ותיקים שכבר עובדים, בחן מול ההיצע בהמשך הדרך, אם הוא עדיין מושך. יש היום המון אלטרנטיבות ריאליות, עם שילובים מעניינים, בין אם מתחום ההנדסה ושילוב התמחויות לשטח ומדעים מדויקים. (נסה לקרוא גם על תחום מדעי קוגניציה)
בדרך כלל האינטואיציה עובדת נהדר במקרים אלה, צריך רק להעשיר אותה בידע הרלוונטי שתוכל לעשות את השיכלול ולהגיע לבחירה נכונה. נסה במקביל לבדיקה בחוג שלך, לבחון את המסלולים המקבילים, תחושת הבטן תהיה מאוד ברורה. כנס לסילבוסים של המקצועות האלטרנטיביים, כיוון שכבר התחלת ללמוד, יהיה לך קל יותר לדלות את המידע שאתה מחפש.
נסה להציץ ממש בקטנה, אחרי שתצמצם כבר את האפשרויות למודעות דרושים, שם תוכל לראטות מהם הדרישות בפועל, ומשם להבין קצת גם את כיוון השוק. יחד תוכל לעשות בחירה מושכלת יותר.
לימודים אקדמיים ובכלל בחירה לקריירה דורשת השקעה רבה והוצאה כספית לא מבוטלת, אני ממליצה בחום להיעזר נקודתית באיש מקצוע שיעזור לך לעשות סדר בבחירות, כל שינוי דורש לא מעט ומאט משמעות את קצב ההתפתחות.