שלום רב, סיימתי כעט לימודים רב תחומיים במדעי הרוח והחברה באונ' בן גוריון בתואר למדתי בחטיבות תקשורת מדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש אני מתלבטת בנוגע ללימודי המשך,יש לי 2 כיוונים ,אך מאוד שונים זה מזה ושניהם מעניינים אותי האחד זה לעשות הסבה לחינוך מיוחד והשני תואר שני בתקשורת השאלה היא מה בפועל יתן לי עבודה ומשכורת נוחה. היות וזה 2 כיוונים שונים מאוד אני נקרעת עם עצמי ,ההחלטה תהיה רק לקראת שנה הבאה היות ואני בהריון מתקדם כך שיש לי זמן אבל ההחלטה קשה!
ה
הדר גולדשמידט
חינוך מיוחד או תקשורת
דידי שלום, שיהיה בשעה טובה ובהצלחה :)
המשך הלימודים שלך לא נקראים הסבה, כיוון שלמדת במסלול רחב ללא התמחות, כך שבמקרה שלך הבחירה במסלול ההמשך תהייה זו שתנחה את הדרך המקצועית. ואכן הבחירה שונה בהחלט. מה זה מבחינתך עבודה טובה ומשכורת נוחה? אלה שני תחומים שונים עם מגוון אפשרויות שונה מהותית.
נסי לעשות את הדברים בסדר פעולות הפוך: למה בחרת דווקא בשני תחומים אלה? לאן היית רוצה להתפתח בכל תחום? קחי כל אחד מהם ותני דרור למחשבות, בפנטזיה, איפה את נמצאת? מה עושה? איך את מחלקת את הזמן? איפה מקדישה את מירב המשאבים? מתוך זה תתחברי אח"כ לבחירה האקדמית, לא ההיפך.
במידה ויש לך ניסיון תעסוקתי רלוונטי, גם הוא יוכל להכנס למערכת השיקולים, שוב נסי להפוך את כיוון המחשבה, שהפתרון יגיע מתוכך ולא מתוך האפשרויות בחוץ.
במידה ולא תצליחי להפוך את כיוון המחשבה ולראות את האפשרויות ממבט על, אשמח לעזור באופן פרטני, את כמובן מוזמנת להעלות שאלות נוספות בפלטפורמה זו.