שלום וברכה, אני בת 31 וסיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה. אני מעוניינת להמשיך ללימודי תואר שני מקצועי (לא עיוני) וקצת מתקשה בבחירה וגם לא כל כך מכירה את המסלולים. בתחילה חשבתי לעשות את המסלול לתואר שני בפסיכולוגיה אך וויתרתי לאור הקשיים הכרוכים בכך. בכל מקרה, הייתי שמחה להגיע הכי קרוב למקום הטיפולי. חשבתי על תואר שני במגדר ונשים של אונ' ת"א במסלול המחקרי, הבעיה היא שאני לא בטוחה מה מקנה התואר בסיומו. חשבתי גם על פסיכותרפיה אבל אין מספיק מידע לגבי תואר שני ותנאי קבלה. אשמח לקבל ייעוץ בנושא. ליאת
א
אוניברסיטת תל-אביב
לימודי נשים ומגדר
ליאת שלום. את מוזמנת ליצור קשר עם פרופ' חנה הרצוג ולהתייעץ עמה על לימודי נשים ומגדר באוניברסיטת תל-אביב דוא"ל: hherzog@post.tau.ac.il בהצלחה.
א
איש אבירם
תואר שני מקצועי
ליאת שלום.
לימודי הפסיכולוגיה לתואר הראשון היא יותר תואר לאנגלית משופרת. לתואר שני מצליחים להתקבל לכל מגמה מספר מועט של בוגרים, לא לפני המבחן, וההמלצות של המרצים בלימודיך. במידה ואת מבקשת להגיע הכי קרוב לתחום הטיפולי, ואולי התחום הטיפולי המשמעותי, היא לבחון אפשרות להתקבל לתואר שני לעבודה סוציאלית, כמובן עם השלמות, במידה ולא תתקבלי למסלול זה, תנסי להתקבל למסגרת לעבודה סוציאלית לאקדמאים בשנה ב' . ואם גם למסגרת זו לא תתקבלי, אזי להתקבל לעבודה סוציאלית במסגרת הרגילה. חשוב רק שלא לעשות זאת במוסד בו דחו (אם חלילה ידחו) את קבלתך. לימודי מגדר שהוא תחום מרתק, לא יקרב אותך לתחום הטיפולי. ובכלל, כדאי לפני הכל לעבור הכוון, כדי להמנע מרצף של חוויות מיאשות. בהצלחה!