היי שמי אפרת ואני בת 32 נשואה +3 בתיכון למדתי תפירה ועיצוב אופנה יש לי בגרות חלקית כי למדתי בבית ספר דתי . אחרי שסיימתי תיכון למדתי עוד שנתיים הוראה והתמחות בחינוך מיוחד ובמקביל למדתי אסיסטנטית למרפאת שיניים ועבדתי בזה עד לפני מספר חודשים היה לי כיף בתחום הזה אבל משם אין לאן להתקדם ואני צריכה שינוי אחרי 11 שנה בתור אסיסטנטית. אני רוצה מאוד ללמוד ואני בהתלבטות גדולה איני יודעת מה ? האם כדאי לי להוציא תואר או שאפשר ללמוד מקצוע בלי תואר וגם כן להצליח ? בא לי מאוד ללמוד משפטים אבל זה מלחיץ אותי כי אם זה לא מתאים לי אני רוצה שינוי אבל מאוכזבת מעצמי שאיני יודעת מה אני רוצה ? מה עושים???מה כדאי ??תואר ?לימודי חוץ? תודה מראש אפרת
ה
הדר גולדשמידט
הסבה מקצועית
אפרת שלום, המחשבה צריכה להיות הפוכה, מה היית רוצה לעשות, עם התואר או לימודי החוץ? (תתמקדי בעשייה לא בטייטל שלה, זה יאפשר לך לראות מספר נישות לאותה בחירה) ואז כמובן לראות מה נכון לבחור. תחום המשפטים הוא תחום צר, אך ניתן לעסוק בו בהרבה צורות שונות ומגוונות, כך שאל תחששי, אם את מוצאת בו עניין, סביר להניח שתמצאי את דרכך.
בכללי, קשה מאוד לסדר את המחשבה לבד בתוך כל סבך האפשרויות וההגנות, אני ממליצה לך בחום להשקיע בעצמך בפגישת הכוונה ממוקדת שתתן לך את הכלים ותפרוס לך את האפשרויות ופיתוח של כל אחת מהן. הסבה מקצועית דורשת לא מעט משאבים ואורך נשימה, חשוב להגיע לתהליך מצויידת ומוכנה, זה בהחלט עושה את ההבדל.
אשמח כמובן לעזור ובמידה ויש לך שאלות נוספות שתרצי להעלות פה בפורום, אנחנו פה. בהצלחה,
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוונה תעסוקתית 052-6969745
א
אפרת
המשך להדר
קודם כל תודה להדר לצערנו היום למי שאין תואר לא יכול להתקדם רק אם יש לו עסק עצמאי מצליח לכן חשוב לי התואר . אשמח לדעת האם כדאי ללמוד בקריה האקדמית אונו הקריה החרדית וכמה עולה פגישת יעוץ והכוונה תעסוקתית?
ה
הדר גולדשמידט
לאפרת
אפרת שבוע טוב, אני לא מכירה מספיק את המכללות הללו כדי להמליץ לך, אני כן ממליצה לך לגשת ולהרגיש בעצמך. תסתובבי בחוגים הרלוונטיים, תפגשי עם יועצת החוג, עם סטודנטים. תוכלי לענות על השאלה באופן עצמאי ובביטחה.
בנוגע לפגישת ייעוץ זה תלוי אם תזדקקי לפגישת ייעוץ או הכוונה תעסוקתית, אשמח לשוחח איתך על זה באופן פרטני ולא בפלטפורמה זו. את מוזמנת ליצור עימי קשר. שבוע טוב,