שלום, אני בת 20+, בשנת שירות לאומי השניה שלי. מעוניינת ללמוד לימודי תעודה "חשבי שכר". ברוב המקומות רשום שדורשים ביחד עם קורס זה גם הנהלת חשבונות, האם זה חובה? הרי שפועל זה תפקידים קצת שונים.
בנוסף- עד כמה קשה ללמוד ולעבור את המבחנים, אם תעודת הבגרות שלי היא טובה מעל הממוצע. אני קצת חוששת מרמת המתמטיקה- חוץ מזה אין לי בעיה :) ושאלה קטנה אחרונה- באיזה מוסד ממולץ ללמוד, מוסד שהתעודה שלו שווה אחר כך משהו.
תודה רבה טניה
א
איש אבירם
חשבות שכר
טניה שלום.
אין מניעה לעבור קורס חשבי שכר ללא הנה"ח, כמעט בכל מקום מלמדים קורס זה וכן חשבי שכר בכירים, לרוב תנאי הקבלה, הוא תשלום שכר הלימוד. אין לך מה לחשוש מרמת הלימודים כלל. אני בכל אופן מבקש להמליץ לך, לגשת להכוון לימודי, ושם את עשויה להיות מופתעת אחרי שיגלו מה הן כישורייך האמיתיים, מושאת מסוגלת ליותר. הפחד פשוט משתק. ראי שגם לקורס חשבי שכר את חוששת. שווה לך, כדאי לך, את עשויה להיות מופתעת לטוב.
ט
טניה
המון תודה, אבל...
ואוו,תודה רבה, אתה משרה הרגשת ביטחון, והתראומה מהבי"ס בהחלט יכולה ליהיות שולית וסטמית, אבל הייתי ביעוץ לימודים במכללת ספיר, וכשהעגתי היא שאלה מה אני רוצה ללמוד. זאת בדיוק הבעיה שאני לא יודעת מה,בשביל הגעתי לשם כביכול, אז אם אין אפילו כיוון, יעוץ לימודים לא יכול לעזור כנריאה. מה הכוון לימודי? זה המבחן הזה שהוא בתשלום?
חשבי שכר נשמע לי לא רע, לא פיזי מדיי, ותמורה מכובדת בהחלט, לכן החלטתי לבדוק את הכיוון, מה גם שתואר אני אעשה בוודאות אחרי סיום השירות, אבל התואר שאעשה יהיה למען תעודה, למען תוספת שכר ולא למיצוי עצמי- הרי שמשהו שאני אוהבת לצערי לא מוצאת!
א
איש אבירם
המשך
טניה.
חשבי שכר נשמע לא רע, בדיוק כפי שניתן לומר על כל הקורסים. התשאול שעברת במכללה זה לא הכוון לימודי. כדי לא לבזבז זמן, אנרגיה וכסף מיותר. מוצע לך לגשת להכוון לימודי/מקצועי מסודר. רק תרוויחו מכך. בהצלחה!