הי אני מאוד מתלבטת במקצוע בו אבחר ללמוד בשנת הלימודים הקרובה. תמיד חלמתי להיות מעצבת פנים, זהו תחביב שלי ובעיניי אני אפילו די טובה בנושא גם ללא הכשרה מוקדמת. לאחרונה חקרתי וגיליתי גם את תחום הגרפיקה- הראה כי גם בו יש מקום לכושר הביטוי שלי שיכול להיראות ביצירה ממוחשבת. חשוב לציין שגם אם אבחר ללמוד עיצוב פנים- החלטתי שאלמד במכללה ולתואר הנדסאי בלבד. (הרשאה עד 4 קומות..) רעיונות איך לבחור בין השניים?!?!?!
ה
הדר גולדשמידט
הבחירה בין עיצוב גרפי לעיצוב פנים
היי הילה, הדרך הטובה ביותר תהייה אם תוכלי להפגש עם אנשים מהתחום משני הכיוונים. תתחילי בסטודנטים מהחוגים הרלוונטיים, זה יהיה הכי קל, גשי למוסדות לימוד שמלמדים את התכנים, רצוי מקום שמלמד את שניהם, ואז יהיה לך קל לשוחח אולי במקביל עם סטודנטים שעשו את הבחירה לפנייך.
אח"כ שוחחי עם אנשי מקצוע מהתחום, גם פה את צריכה ליזום שיחה, רק פה רצוי כמה שיותר רחוק מהאקדמיה, שתחווי את השטח.
בשני התחומים יש התמחויות שונות, בתחום הגרפיקה, יש את תחום הדפוס, האינטרנט, אנימציה ועוד.. בתחום העיצוב יש את המגזר הפרטי והעיסקי, התמחויות בתכנים ייעודיים כגון: חדרי כניסה ואירוח, חדרי ילדים, מקלחות ושירותים, משרדים, חללים לעבודה, מתחמים אקוסטיים, התמחות בגבס, בעץ, בקרמיקה ועוד ועוד..
בלימודים לומדים הכל, אבל לך בשלב זה, חשוב לחבר את התיאוריה למציאות ומתוכה לעשות את הבחירה המתאימה ביותר.
הייתי רוצה ברשותך להוסיף נתון חשוב, שיתכן ובעוד שנתיים יתהפך, אבל חשוב שתדעי, שכרגע, יחסית, השוק רווי במעצבי פנים ולמעצבים גרפיים יש יותר ביקוש.