הי, אני בדילמה גדולה וחייבת עצה מכם. ב 30.10 מתחילה מכינה ייעודית להוראה. הנני עובדת כיום בתחום ההייטק, (לא מזמן התחלתי עבודה חדשה) אני 5 שנים בתחום ותמיד הרגשתי לא מלאה ומסופקת על אף שאני עובדת מצטיינת. לפני כחודש נפלה החלטה והחלטתי שאני רוצה להשתלב בתחום ההוראה, הן מבחינת עניין והן מבחינת תנאים נוחים לגידול משפחה.
האם זה מעשה נכון לעזוב עכשיו את עבודתי שמאוד תלויים בי שם במיוחד לאחר בלאגן גדול שהיה בצוות שלי(וממש לא נעים לי לעזוב) לטובת התחלת המכינה בהוראה בעוד 4 ימים (30.10) ולהכנס למסלול של לימודים במשרה מלאה. או לחכות לאוקטובר שנה הבאה כי אחרי הכל זאת החלטה שהגעתי אליה לפני כחודש? עוד משתנה שנכנס למשוואה זה הריון שמתוכנן לשנה הקרובה.
אודה מאוווד לתשובה, תודה!
א
איש אבירם
דילמה
ליאור שלום.
אם מפעם בליבך הצורך בשינוי, ואת מעוניינת לעבור להוראה. החלטה קרדינלית הדורשת בחינה מעמיקה של התאמה לתחום. מוצע לך, ללכת לפי נהיית ליבך, אך רצוי לעבור הכוון, כדי להיות בטוחה שישנה הלימה לכך. במשרד החינוך קיימת מסגרת של הסבה של אנשי הייטק ואחרים להוראה, שווה לבדוק איתם את הנושא, כי ייתכן שמסגרת ההסבה מקוצרת יותר. אחד ממסגרות העיסוק הנוחים ביותר לשילוב חיי המשפחה, הינה מסגרת ההוראה, מה גם שהתנאים של מורים טובים עומדת להשתנות לחיוב. אל חשש, עשי את הצעד, המים לא רדודים. בהצלחה. איש