היי הדר, קודם כל, התשובות שלך מאוד מעניינות ובהחלט ענייניות. ואני אשמח לקבל גם אחת ממך :).
אני מתעניינת בלימודי מנהל עסקים וכלכלה אבל דיי מפחדת מהמתמטיקה שם. יש לי בגרות במתמטיקה ברמת 3 יח' בציון 80/85 (לא זוכרת) אבל לדעתי אני מסוגלת לקצת יותר כי לא ממש התאמצתי בגיל הזה.
האם זה אפשרי לעשות את זה? כלכלה נשמע לי מפחיד קצת. ראיתי שלומדים מיקרו ומאקרו כלכלה שכל הסטודנטים בוכים על הקורסים האלו, אבל הבנתי שכמעט בכל תואר בכל מקרה אני אצטרך לעבור את הקורסים האלו.
ברור לי שאני אצטרך לתרגל הרבה אבל אני חוששת מאחר ואני מתכוונת לעבוד במהלך התואר אז אני לא יודעת כמה שעות בנטו יהיה לי להשקיע.
יש לי סיכוי??
האם בלימודי לוגיסטיקה יש פחות מתמטיקה? מה אפשר לעשות עם לוגיסטיקה בסיום הלימודים?
ה
הדר גולדשמידט
לימודי כלכלה ומנהל עסקים
רונה שלום, תודה על הקרדיט, שמחה שאת מוצאת עניין בתשובותיי, באשר לשאלתך: בכל התארים הראשונים יש לימודי סטטיסטיקה. כלכלה מיקרו מאקרו, חשבנואות ופיננסים לומדים רק במנהל עסקים, כלכלה וחשבונאות. אני מבינה את הדילמה בהחלט, אך אני יכולה לומר שאם התחום מעניין אותך, כמה קורסים לא צריכים לשבור אותך..
בכלל לימודים באקדמיה משמעותית קלים יותר מלימודים בתיכון, גם אם התוכן מורכב יותר, את בוגרת יותר, ממוקדת במטרה, שבחרת, ההתמודדות נראית אחרת. שקלי אולי להתמקד רק בכלכלה או מנהל עסקים ואז סביר להניח שתפחיתי מכמות הקורסים הריאליים.
לגבי זמן ההשקעה ושילוב עבודה, זה באמת מאוד אישי ותלוי בסמסטרים ובקורסים הנתונים שיהיו לך . אני מניחה שיהיו סמסטרים יותר קלים ויותר קשים, בסה"כ על פי רוב בסמסטר יש בין קורס לשניים שדורשים יותר השקעה, זה בהחלט מאפשר עבודה סטודנטיאלית.
לגבי סיכוי, בטח שיש! זה תלוי ברצון שלך ובמוכנות להתמודד, וההתמודדות לא בשמיים. אני מכירה לא מעט בוגרי מנהל עסקים שמעידים על עצמם כאנשים עם נטייה "הומנית" ללימודים, בלי קשר, היום יש המון חומר עזר חינמי לכל הקורסים האלה באינטרנט וכמובן מתרגלים בלי סוף שמציעים עזרה.
מקווה שסייעתי, אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור. שיהיה בהצלחה,