שלום רב, שמי אור, אני בת 38 ובעקבות החלמתי השנה ממחלת הסרטן (השתתפתי במחקר תרופת הארביטוקס, אני מעוניינת להקדיש את חיי למחקר ופיתוח של תרופות. אני בעלת תואר ראשון של האוניברסיטה העיברית, בכלכלה חקלאית (ממוצע 82)משנת 2001, ולפי דעתי ציון הפסיכומטרי שלי כבר לא תקף, שכן עשיתי את מבחן הספיכומטרי לפני 11 שנים. ממוצע הבגרויות שלי הוא 10.5. ראשית רציתי לדעת מהו המסלול המיטבי ללמוד זאת, כשברור לי שהלימודים לא יסתיימו בתואר ראשון. שנית, מהם תנאי הקבלה לנוכח גילי, לנוכח היותי בעלת תואר ראשון?, האם אצטרך לעשות שוב פסיכומטרי? שלישית, מהם הסיכויים לקבל מלגה עבור לימודים אלו? הנושא מרתק אותי וכפי שחיי ניצלו כתוצאה של שילוב של תרופות שונות, הייתי רוצה לעבוד באופן פעיל בתחום זה של פיתוח ומחקר תרופות מצילות חיים. תודה מראש לכל תשובה. אור
ה
הדר גולדשמידט
פיתוח תרופות
אור שלום, אפתח בברכות להחלמתך! אענה לשאלותייך אך בסוגריים אציין שיש מספר נתיבים להגיע לתחום, חשוב שתתן את הדעת ליכולות שלך. יש לא מעט לתרום ולעשות בפיתוח ובהנגשה הרפואית, כך שלפני שאתה בורח ישר לפיתוח תרופות, שווה לבדוק אם זו אכן המטרה שלך.
כשיש תואר ראשון לרוב אין צורך בפסיכומטרי, וכן הציון מלפני 10 שנים כבר לא תופס. בגדול יש חוק שמעל גיל 30, במקצועות מסויימים אין צורך בפסיכומטרי בכלל, אין לי מושג לגבי תארים אלה, צריך לבדוק מול הפקולטות עצמן, סביר להניח שתוכל פשוט להגיש מועמדות עם מה שיש באמתכתך ללא תוספות. וסיפורך האישי סביר מאוד שיתרום, אז "תשתמש" בו גם בשלבי הבירור.
לפיתוח תרופות, אני ממליצה על מספר תחומי לימודים: הנדסת פרמצפטיקה- תרופות לימודי כימיה - יש גם לימודי כימיה תרופתית לימודי ביולוגיה ובהמשך להתמחות באימונולוגיה - חקר מערכת החיסון על היבטיו השונים. (אולי תקבל פה פטורים בגלל תחום החקלאות מהתואר הראשון??) באתר תוכל לקרוא אודות התארים בהרחבה.
לגבי נושא מלגות, זה עולם שלם, באתר יש המון חומר, בסרגל העליון, תציץ. בכל אקדמיה יש מספר מלגות שונות וצריך להגיש מועמדות אליהן באופן עצמאי, אם אתה זכאי, מההיבט הסוציואקונומי לא תהיה בעיה, יתכן שבשל מה שעברת בחיים והשינוי שבא בעקבותיו תוכל להיעזר במספר מלגות במקביל, אני לא מכירה את התחום מספיק, אבל בהחלט יודעת לומר ששווה לעשות פה מחקר קטן נפרד. אתה יכול להגיע בקלות לסבסוד ממחצית שכר הלימוד השנתי ובמאמץ יותר.. תעשה במקביל לבירור הלימודים חיפוש אחר פורשי חסות לסטודנטים ונסה ליצור עימם קשר ישיר עם קבלתך למוסד לימודים רלוונטי. כמובן שגם במוסד בו תלמד תקבל מספר אופציות שהמוסד מחובר אליהם.
בהמשך לתשובתך ..
היי הדר, תודה רבה על המענה המהיר. בדקתי את שמות המסלולים שהצעת לי וראיתי שהלימודים מתבצעים במכללות השונות. האם קיימים מסלולים לתואר ראשון בנושא התרופות באוניברסיטאות? ראיתי שישנו מסלול לימודים שנקרא הנדסת תרופות במכללה האקדמית להנדסה בירושליים, האם זה תואר מוכר? כאילו למדתי באוניברסיטה? כמו כן אודה לך מאוד אם תוכלי לנתב אותי לאזורי לימוד במרכז.
לגבי המלגות, תודה על תשובתך ואכן המידע נגיש לי באתר שלכם. תודה מראש, אור
ה
הדר גולדשמידט
ביולוגיה ואימונולוגיה / הנדסת חומרים
אור שוב שלום :) היום עם התחרות על כל סטודנט בין מוסדות הלימוד, אחת הדרכים הנפוצות של המכללות היא לפתוח במגמות מעניינות שיש להן דרישת שוק ולהקדים את האוניברסיטאות. תואר במכללה האקדמית להנדסה בירושליים לא יהיה תואר אוניברסיטאי. אני בהחלט מבינה את הנטייה ללמוד באוניברסיטה, היא ללא ספק הדרך הארוכה אבל בטוחה יותר.
נסה לבדוק ברחובות, בפקולטה לחקלאות אם אתה יכול להמשיך דרכם במגמת ביולוגיה, הפעם לכיוון אימונולוגיה. החיבור בין הפקולטה, שאגב שייך לאוניברסיטה העברית, למכון וייצמן חזק מאוד. גם באוניברסיטאות במרכז תוכל לבדוק אפשרות של ביולוגיה והתפתחות משם.
ורציתי לחדד כיוון ולתקן המלצה, ציינתי לימודי כימיה, במחשבה שנייה נראה לי שמתאים יותר הנדסת חומרים, שכמובן ניתן ללמוד בכל האוניברסיטאות.