אני חושב על לימודים לתואר ראשון ויש לי כמה שאלות: הייתי רוצה ללמוד הרבה דברים כלליים ופחות להתמקד רק במשהו אחד או שניים כרגע. אני מעדיף לחפש תואר ראשון כזה מאשר ממוקד כדי שאוכל להבין מה ללמוד וגם בשביל הגיוון והעניין שיווצר לי מזה.
הנושאים שהייתי רוצה ללמוד הם: מדעים מדוייקים, מדעי כדור הארץ, חקר המוח, מחשבים, ניהול, פסיכולוגיה ופילוסופיה. אני יודע שאלו המון נושאים אבל ישנן מדינות עם התחלת תואר כללית דומה לזו, שמאפשרת לך להחליט מה מעניין אותך רק לאחר שנה או שנתיים. לדוגמה ארה"ב. בנוסף, ברור שאסתפק בתואר ראשון שישלב את רובם אך לא את כולם וכמובן שגם חלק מהם ללמוד במתכונת מצומצמת. השאלה היא אם בכלל קיימת אופציה כזו, איפה ואיך ניגשים אליה או מבררים פרטים נוספים..? איך אוכל לפחות להתחיל ללמוד קורסים בנושאים הללו ולדעת שיהיה להם ערך של נקודות לתואר ראשון בסופו של דבר ולא סתם "יבובזו"..?
תודה רבה מראש.
א
איש אבירם
לימודים כלליים
ש. שלום
סוגייה זו שאתה מעלה, זה מספר עשורים איתה על שלחונה של הות"ת, יש הגיון רב בגישה זו, כי על פניו מרבית החוגים הנלמדים לתואר ראשון אינם ישומיים ורבים לא יודעים בסיומם מה לעשות עם הנלמד. ישנם מוסדות כגון אוניברסית חיפה בהם קיים חוג ללימודים כלליים בהם אתה בוחר את הנושאים אותם אתה בוחר ללמוד, אז לפחות היה חוג זה פתוח בפני סטודנטים נבחרים. חלק לא קטן מהשיקולים הינם כלכליים. מוצע לך לבדוק באיזה מוסד קיים חוג ללימודים כלליים. בכל מקרה, תיצטרך גם לבחור את החוג המשני. בכל מקרה, קיימת אפשרות להעזר בהכוון לימודי, שיוכחו לתעל באופן מקצועי את נטיותך באופן מושכל. בהצלחה!
ש
ש.
תגובה
אתה מתכוון לדו חוגי או ממש ללימודים כלליים עם רוב התחומים שציינתי?
קיבלתי המלצה על לימודי מדע כללי בתל אביב שכוללים כחצי מהנושאים שציינתי. ממש אשמח לשמוע על דברים נוספים דומים.
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המח
ש. ערב טוב, בנוסף לתשובתו של איש אבירם, הייתי ממליצה לך לבחון את החוג למדעי המח. הוא מכיל את מרבית התכנים שהעלית בעקיפין ומישרין: מדעים מדויקים, פסיכולוגיה וכמובן חקר המח. זו תוכנית יחסית מגוונת שמתוכה אפשר להתפתח למספר כיוונים שונים. לשיקולך, בהצלחה.
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוונה תעסוקתית 052-6969745
ש
ש.
תגובה
ככה נקרא החוג? חקר המוח? את יודעת אילו נושאים באמת נלמדים תחתיו מתוך מה שציינתי בהודעה הראשונה? קוגניציה זו הגדרה נוספת לחקר המוח או שזה לא אותו התואר?
תודה.
ה
הדר גולדשמידט
לימודי קוגניציה ומדעי המח
ש. היקר, בתשובתי ציינתי מהו שם החוג ומהם התכנים שכלולים בתוכן הלימודים שעונים למה שציינת, קרא שוב. קוגניציה זו הכרה, תהליכי חשיבה. לימודי קוגניציה בהחלט יכולים להתאים, הם כוללים התמקדות במדעי הטבע, מדעי הרוח ומדעי החברה. עוסקים בעיקר בחקר הכישורים המנטליים של האדם ושואפים להבין את התהליכים העומדים בבסיס התופעות המנטליות שלו. הכישורים המנטליים הם הכישורים המהווים את יכולת ההכרה של המציאות. ממה שאני יודעת הלימודים מתקיימים רק באוניברסיטה העברית בירושליים ואת מדעי המח תוכל למצוא גם באוניברסיטת בר אילן. מכאן אתה מוזמן לפנות לאקדמיות הנ"ל ולהמשיך לחקור מולן, להשוות בין החוגים ולבחון את ההבדלים וההתממשקויות. בהצלחה,
תגובה
היי, תודה רבה על התגובה. נשמע באמת מאוד מעניין ונראה כמו הכיוון שלי בכלליות. אני אשמח לדעת מהם ההבדלים העיקריים בין קוגניציה לחקר המוח. איזה קורסים לא ניתן לעשות בכל אחד מהתארים הללו והאם יש הבדל בתנאי הקבלה או באורך הלימודים. שמעתי שיש תואר במדעי הקוגניציה גם בבאר שבע וזה נקרא חטיבת מדעי קוגניציה או משהו כזה. חוץ מזה, הבנתי שקוגניציה נקרא בשמות אחרים באוניברסיטאות שונות, משהו כמו נוירוביולוגיה אם אני זוכר נכון. עם מישהו יודע לפרט על הנושאים האלה, זה יהיה מצוין. בעיקר מהם ההבדלים בין כל תואר ואיפה עוד ניתן ללמוד קוגניציה.