שלום יש לי בבקשה שאלה אני בת 20 +1 מתלבטת מה ללמוד האם ללכת על גיל הרך אומרים לי שזה עבודה קשה אבל כאמא יהיה לי נח או ללמוד כלכלה וניהול עסקים ואז להכנס לבנק יש לי עוד שאלה האם מישהו שיש לו תואר בכלכלה ומנהל יכול בקלות להכנס לבנק?בתור מה? תודה רבה רבה
ה
הדר גולדשמידט
אמהות והגשמה תעסוקתית
לאמא צעירה שלום, הוראה זה מקצוע בהחלט דורש ומספק כאחד, למי שנהנה לעבוד עם ילדים. לצד העבודה עם הילדים, יש ממשקים נוספים, כמו הורי התלמידים, הנהלת בית הספר צוות המורים, פיקוח. מערכת החינוך במגמה להאריך את ימי הלימודים, נתון שחשוב לקחת בחשבון. תשאלי את עצמך אם יש בך את האסטרטיביות לצד הרוך לעבוד עם ילדים, יכולת פיצול קשב גבוהה לצד היכולת להעביר נושא בצורות שונות. אם ענית על הכל כן, את כנראה בכיוון הנכון :)
אם את מכוונת יותר לשירות, לעבודה עם אוכלוסיה בוגרת. אז הבנק עשוי להיות חלופה טובה. התואר כלכלה וניהול עסקים בהחלט יאפשר לך להכנס לעבוד בבנק, לאיזה תפקיד, זה כבר תלוי בצורך. האפשרויות לרוב: כיועצת משכנתאות, טלרית או פקידת בנק לחשבונות קטנים. כמובן שהשמות משתנים בין הבנקים, אבל אלה בד"כ התפקידים מהם מתחילים בבנק. כל התפקידים היום בבנק דורשים שירות ומכירות, קידום שירותים של הבנק. חשוב לקחת את הנתון הנ"ל בחשבון.
מקווה שענית לשאלותיך, הייתי שמחה לעזור לך לשלב בין האמהות והגשמה תעסוקתית, עם המגבלות שלה, על פני בחירה בכיוון תעסוקתי ש"מתאים כרגע למשבצת" ועשוי ללוות אותך לכל החיים, גם כשהילדים יתבגרו ולא יזדקקו לך בשעות המוקדמות של היום..