שלום רב, אני מסיימת תואר שני בפיזיקה ומתלבטת בקשר להמשך דוקטורט...
עד כמה חשוב דוקטורט בפיזיקה מתחינת מקומות עבודה בתעשיה?
עד כמה חשוב הנושא בו הייתה ההתמחות בדוקטורט - לגבי עבודה בתעשייה?
אני כרגע עוסקת בתחום חדש בפיזיקה שלפי הידוע לי, עוד אין לו ממש שימוש בתעשיה, ואני מתלבטת אם להמשיך דוקטורט באותו תחום עם אותו מנחה (שמעוניין שאמשיך אצלו) או לעבור לתחום חדש אצל מנחה אחר באותה אוניברסיטה...? מה היתרון להמשיך אצל אותו מנחה בתחום חדש בפיסיקה לעומת מעבר למנחה אחר בתחום אחר? תודה
א
איש אבירם
לימודי הדוקטורט
סיגל שלום.
תחילה נאחל לך ברכות לסיום התואר השני. אם הבנתי נכון שהמנחה שלך מציע לך להמשיך לתואר שלישי אצלו, משמע שציונייך טובים, ולכן רצוי לשמור על המומנטום ולהמשיך הלאה. בתעשייה, תואר שני הוא מחזה נפוץ, תואר שלישי מהווה יתרון. יש יתרון להמשיך עם אותו מנחה, בכך שאת מפתחת את עבודת התואר השני לשלישי, רצונו שתמשעכי אתו נובע, כי: א. הוא סומך עלייך. ב. נותן לו ברמה האישית יוקרה. ג. כל מוסד אקדמי מוערך בכמות הבוגרים שלו לתארים המתקדמים. ד. אותו את כבר מכירה ואת השטיקים שלו, מדוע לסכן הכל עם בחירת מנחה חדש. ה. תחום הנושא, אחר התואר השלישי כבר למעשה לא רלוונטי. מה גם שמשם לפוסט דוקטורט קצרה הדרך, ואולי בכלל, תמצאי עצמך במסלול האקדמי או של ההוראה או של המחקר או שניהם יחדיו והחגיגה רבה. ולאחר נכן ניתן לשלב אקדמיה ותעשייה יחדיו כפיגורה מקצועית משמעותית. זו עצתי וחבל לאבדה. סבתא שלי אמרה לי, שישנם דברים שניתן להשיגם פעם אחת בחיים. חבל לבזבז הזדמנות פז זו. בהצלחה