שלום! לאחרונה חשבתי על נושא הלימודים וכרגע הדבר שמעניין אותי זה תואר ראשון במדעי המוח. כרגע הבנתי שתואר ראשון יש רק בבר אילן.
1) לפי מה שראיתי באתר שלהם צריך לפחות 9 יחידות מדעיות בתעודת הבגרות. מה שאני הרחבתי בתיכון זה מדעי המחשב וצרפתית. האם יש סיכויי להתקבל לתוכנית הלימודים עם פסיכומטרי גבוה?
2) השאלה החשובה יותר: האם אחרי התואר הראשון יש עבודה בתחום הזה?
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המוח
שלום אלמוג,
1. לכל מסלול לימודים יש דרישות מינימום שלפעמים עם פסיכומטרי גבוה במיוחד בחלק הכמותי ניתן לגשר עליו, אך זה לא בטוח וכדאי שתלכי לייעוץ ללימודים באוניברסיטה לשם כך.
2. התואר נלמד בדרך כלל לתואר שני לבוגרי פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות והוא תואר השייך בעיקרו למדעי החברה. מבחינת תעסוקה ישנם מחקרים רבין בתחום המאפשרים תעסוקה גם במסגרת אקדמית וגם במסגרת של חברות לתרופות או חברות ביוטכולוגיוה או חברות העוסקות בבינה מלאכותית ועוד.
אני מניחה שמומלץ יהיה שתמשיכי לתואר מתקדם בתחום כי הוא יתן לך הרבה יותר אפשרויות תעסוקה ותעסוקה מעיניינת מאוד אבל ישנה תעסוקה כבר בגמר התואר הראשון.
חשוב להדגיש כי העולם מתשנה במהירות רבה בשנים האחרונות מאוד קשה לנבא מה יהיה גורל שוק העבודה בעוד 3 או 4 שנים לאחר שתסיימי ללמוד אך המדע הזה מדבר על התעיד ולכן הוא נראה כמו הימור דיי בטוח.