שלום רב, הנני נערה אחרי צבא המתעניינת בלימודי תואר ראשון, כמו כל אדם אחרי צבא שלא כל כך מבין מה הוא רוצה מעצמו, אני מוצאת את עצמי יושבת וגולשת בכל אתרי הלימודים הקיימים, הפורומים ונעה בין תנאי הקבלה לעיסוק היומיומי בתפקיד. ההתלבטות שלי היא בין 2 תחומים שנורא מעניינים אותי והפחד שלי הוא הפחד.
תחום ראשון שקורץ לי הוא הנדסת תעשייה וניהול. התחום השני הינו מלונואות ותיירות, אני בכיוון של ללמוד בבן גוריון (עדיין לא סופית אם בב"ש או בשלוחה החדשה באילת).
ההתלבטות הינה בין משהו שאני באמת מאמינה שאצליח לעשות כמו מלונאות ועבודה עם אנשים לבין התפקיד הנפוץ והנורמטיבי- הנדסה- עבודה מול מחשבים. אשמח לשמוע ממישהו שלמד/ מבין בתחום של מלונאות ותיירות (כתואר ולא בתעודה) מה לומדים, איך לומדים, מה עושים ב"תכלס" אחרי הלימודים.
תודה!! ים.
א
איש אבירם
ים ועוד ים
ים שלום.
יחסית לרבים שאינם יודעים מה הם רוצים, לך יש התמקדות בשני תחומים, והם לא רחוקים כל כך אחד ממשנהו. בכל מקרה מוצע לך לנצל את האפשרות הניתנת לחיילים משוחררים והוא הכוון לימודי כדי להבטיח שהבחירה הינה מושכלת. הבחירה באוניברסית בן גוריון, בחירה ראויה. לימודי תעשייה וניהול הינו תחום מקיף מאוד ורבים תחומי ההתמחויות שבו, כולל ניהול בתי מלון. יש יתרון גדול מאוד להתמקצע בתחום ולבחור את מגמת ניהול המלונאות והתיירות, יתרון נוסף הוא, שבמידה ומאסתי מתחום המלונאות, ניתן לעבור לכל וראסיה מתום התעשיה וניהול בקלות רבה. גם מסלול למלונאות בקמפוס באילת חביב, מה גם שיחבר את ים עם ים סוף. אגב פחד הוא דבר טבעי, לעיתים מקדם ואף מרגש. החרדה היו אם כל הרעות. שיהיה לך בהצלחה ומסרי ד"ש לשוניות של אילת המדהימות.