אני מתענינת בלימודי חינוך מיוחד ואני עדין לא יודעת אם אני רוצה לשלב את זה עם הוראה או להמשיך לתחום האיבחון. אני עומדת להשתחרר בקרוב ורציתי לבחור מוסד לימודים, וכן מתחילה הבעיה. אני לא יודעת מה עדיף, מכללה או אונברסיטה (תנאי קבלה זאת לא בעיה ) והאם יש משמעות לאיזה כיוון אני רוצה ללכת, לאיבחון או הוראה, ביחס למקום הלימודים.
אני אשמח לקבל את עצתך. תודה מראש על העזרה
מ
מר איש אבירם
חינוך מיוחד - אבחון
אילנה שלום.
אני מציע לך לנצל את האפשרויות והזכויות המעמידות לך מסגרת לחיילים משוחררים, ולעבור דרכם הכוון לימודי, שיהיה לך לעזר למקד לעומק, לאיזה תחום את הכי מתאימה. מדברייך אני מבין שאין קושי מבחינת יכולות, וטוב שכך, אך רצוי לפעול בקומבינציה של מקסימום סיכוי מול מינימום סיכון. תמיד עדיף ללמוד באוניברסיטה, כי הדבר מהווה יתרון להמשך ללימודים מתקדמים, וכדאי לממש את היכולות. כל האוניברסיטאות בארץ איכותיות. בהצלחה.
ר
רוית
חינוך מיוחד
אני מציעה לך לחשוב היטב אם את רוצה לבזבז 4 שנים מחייך וללמוד חינוך מיוחד רק כדי להגיע ולראות שמערכת החינוך רווייה במורים ושאין עבודה בזה כי יש עודף של מורים לחינוך מיוחד. במכללות לא יגידו לך את זה אבל זאת המציאות. להיות מאבחנת זה יותר יוקרתי אבל אין תפקיד כזה בבית ספר, אז אם את לא חוששת להיות עצמאית את יכולה ללכת על זה.