- אם סיימתי תואר ראשון במקום מסויים, האם אני יכול להרשם לתואר שני בכל אוניברסיטה בלי קשר לאיפה הוצאתי את התואר הראשון ובאיזו אוניברסיטה מדובר? ואלי זה ישמע טיפשי, אבל סתם משהו שמסקרן אותי, לאחר שאני מוציא תואר שני, בראיונות עבודה לדוגמא, האם עדיין יש חשיבות למקום בו סיימת את התואר הראשון או שמסתכלים רק על התעודה של התואר השני?
- יש לי שיקול האם ללמוד הנדסת תוכנה באו"פ או במכללת אפקה, אשח לדעתכם בנושא מכל הבחינות, כולל איזו תעודה תחשב יותר "יוקרתית".
- כמו כן אחת הבעיות שיש לי כרגע זאת העובדה שעשיתי בגרות במתמטיקה ב3 יחידות ולימודי הנדסת תוכנה דורשים ידע מקדים של 5 יחידות. בפגישה עם אחת היועצות בתחום באחת המכללות של האו"פ, היא ציינה בפני שזה יהיה לי מאוד קשה ובעייתי ללא רקע מקדים מתאים. אני מצדי מתכנן להכנס ללימודים בצורה מאוד אינטנסיבית , ואני גם מאמין בעצמי שיש לי את הראש לכך. אבל האם באמת מדובר בחומר שלא משנה כמה אלמד וכמה אנסה להתמודד, יהיה לי קשה מדי להצליח בו ללא הרקע החסר הזה בפיסיקה ומתמטיקה? אולי ידוע לכם על אנשים שכן הצליחו\לא הצליחו.. אולי כדאי לי לעשות מכינה חצי שנתית בנושאים הללו רק על מנת לקבל את הידע הדרוש לפני שאני נכנס ללימודים. מה אתם ממליצים וחושבים?
מ
מר איש אבירם
מענה למספר שאלות
שלום לך.
להלן מענה לשאלותך: 1. אם סיימת תואר ראשון במוסד מוכר ע"י הוועדה להשכלה הגבוהה. אין שום מגבלה ללמוד תואר שני באחד המוסדות בארץ, מותנה ברמה ובתנאי הקבלה הנהוגים בכל מוסד. 2. כדי לספק את סקרנותך: בגדול אין מפשפשים איכן למדת, וגם לא שואלים האם התואר השני שלך או אם תיזה או ללא תיזה. למעט בתחומים מאוד ספציפיים, בהם למעסיקים חשוה המוסד הנלמד ואפילו איזה קרוסים עברת ומי היו המרצים שלך. כל זאת לצורך ספיציפיקציה לצורכי התעסקות הארגון. 3. לימודי הנדסת תוכנה או מדעי המחשב. במוסדות שציינת, האו"פ הינה אוניברסיטה לכל דבר, ואפקה היא מכללה. כל תעודה המציינת את העובדה שהינך בוגר, היא יוקרתית בעיני. השאלה היא האם אתה משתייך ל-20% איכותיים שידעו למנף עצמם להישגים של ממש. 4. אם יש צורך ב-5 יחידות במתמטיקה, יהיה עליך להשלימם. 5. בהצלחה