אני בודק אפשרויות לימוד במכללות השונות אבל יש משהו אחד שאני לא מצליח להבין. למה האינברסיטה הפתוחה מציעה לימודים ללא תנאי קבלה? אם לדוגמא יש שתי מכללות שמתאימות לי מבחינת מיקום והקורסים שהן מציעות. באחת מהן אצטרך לעשות מכינה ארוכה על מנת להתקבל ובשניה אני יכול ללכת חופשי בגלל שהיא שלוחה של האוניברסיטה הפתוחה, האם זה אומר שרמת הלימוד שם יותר נמוכה? קשה לי להאמין שזה באמת המצב, ובכל זאת אנשים שוברים את הראש על פסיכומטרי, בגרויות ומכינות כשאפשר ללכת למקומות מסויימים ופשוט ללמוד בלי שום תנאים. זה עדיין משהו שאצלי בגדר "לא נתפס", לכן אשמח לקבל קצת הסבר שהדברים קצת יתבהרו לי.
תודה.
מ
מר איש אבירם
מדוע בפתוחה אין פסיכומטרי
אלכס שלום.
במענה לשאלתך, אז, זהו שזה לא. הלימודים באוניברסיטה הפתוחה, אינם יורדים ברמתם משום אוניברסיטה אחרת בארץ, ולעיתים בתחומים מסויימים עולה עליהם. העניין שב"פתוחה" לא כל אחד מתאים, נדרש לא מעט משמעת פנימית ואחריות אישית שהם מהווים את "תנאי הקבלה". למעשה ה"פתוחה" זה מזמן שינתה את תצורתה, בעיקר בשל הקושי של בוגר התיכון הישראלי, שלא פיתחו בו את הסקרנות ואת היכולת לאנליזה וסינתיזה, ומה שהורגל הוא, לשינון ולפלוט את החומר במבחנים ובבגרויות ולאחר מכן הרוב נשכח, ה"פתוחה" מקיימת מרכזי למידה בארץ ובכך נותנת מענה לצרכי התלמיד הישראלי. הפסיכומטרי, נותן מד בוחן למידת הסבירות של הצלחת הסטודנט בלימודים בהתאם לדרישות החוגים השונים. זה גם מקור הכנסה לא קטן למוסדות הלימודים. בכל זאת יש מידת אחריות מסויימת למוסדות הלימוד בלסנן את ה"מתאימים" ביותר, עובדה זו לא הוכחה כאמיפירית. תפקיד המכינה, מלבד היותה מקור הכנסה למוסד, היא להכין את הלומד לעולם הלמידה האקדמית ולעזור לו להשתלב טוב יותר. לצערי בפועל המכינה היא המשך הוא מקצה שיפורים ללימודי התיכון. אלכס, אל חשש, אם לימודים מעניינים אותך, קפוץ לבריכה, אתה עשוי לגלות שזה ניתן וגובה המים יהיו פונקציה של האמונה שלך בעצמך. בהצלחה
א
אלכס
אחרי שהתעניינתי וקראתי המון במשך שעות
יש לי עוד כמה שאלות, אני מודע לכך שכנראה אסור לכם לתת כאן העדפה למוסד מסויים על פני מוסד לימודי אחר, אבל אשאל בכל זאת. ידוע שמעסיקים יעדיפו בוגר אוניברסיטה על בוגר מכללה, ובאותה מידה כנראה יעדיפו בוגר אוניברסיטה בכירה על האוניברסיטה הפתוחה (זאת מסקנה שהגעתי אליה לאחר שעות של עיון וקריאה באתרי האינטרנט השונים). אז מביחנת הראיה לעתיד, אני מנסה לחשוב כרגע האם עדיף לי ללכת ללמוד באחת המכללות או לנסות להוציא תואר באו"פ.
האופציה שאני חושב ללכת עליה זה פשוט להאמין ביכולת שלי להצליח ובעקבות זאת להרשם לאו"פ, ואם הכל ילך כמתוכנן אוכל להשתמש באפיק המעבר על מנת להשלים את התואר באוניברסיטה אחרת.
ועוד משהו קטן, אם אני כן בוחר להרשם לאו"פ, האם ידוע לך אם יש הבדל בין לימודים בקומפוס הראשי ברעננה או באחד הסניפים שלהם ברחבי הארץ? כי אני מפ"ת ומכאן זמן ההליכה למכללה בפ"ת (שלוחה של האו"פ) או נסיעה לאו"פ ברעננה זהים, אז אם יש הבדל אולי פשוט שווה לנסוע לרעננה.
מ
מר איש אבירם
המשך מענה
אלכס.
כפי שאמרתי קודם לכן. האוניברסיטה הפתוחה, הינה אוניברסיטה ככל האוניברסיטאות בארץ, והיא מאוד מוערכת וכן גם בוגריה, ואין שום קושי בהשתלבות לתארים המתקדמים באוניברסיטאות. אין הבדל באיזה אכסניה של הפתוחה אתה למד, ואפשר גם דרך הבית. בגדול הפתוחה עדיפה על המכללה, כפי שאוניברסיטה עדיפה על מכללה בעיקר באם יש כוונה להמשך לתארים המתקדמים. במידה ולא, אין הבדל מהותי בתארי הבוגר של המכללה לאוניברסיטה. בהצלחה.