השתחררתי מהצבא ואני מחפש כרגע כיוון בכל הנוגע ללימודים. הבעיה? בבית הספר הראש שלי בכלל לא היה בלימודים לכן אני תקוע עכשיו עם חצי בגרות, וגם המקצועות שכן עברתי, עברתי בציונים נמוכים. מבחינת המקצוע אני מעוניין בלימודי הנדסת תוכנה, זה הוא תחום שמעניין אותי ואני עוסק בו כתחביב כבר מגיל קטן. אבל אני כבר בן 22 ולהתחיל לעשות השלמה לכל הבגרויות על מנת לשפר ולעבור את המקצועות הנדרשים' יקח הרבה זמן (לא הייתי מגדיר את עצמי כטיפש, אבל עם מרווח של חצי שנה בין מועדי הבחינה, זה פשוט הרבה זמן). השאלה שלי היא מה האפשרויות במקרה כזה בכל הנוגע למכינות שיחליפו את הבגרות. אני רוצה פשוט לקבל כיוון בנוגע למה האופציות העומדות לפני בשביל לדעת מה להתחיל לחפש.
תודה מראש, אלכס.
ש
שני יונגר
לימודי מכינה להנדסה
שלום אלכס,
מכינה היא בדיוק בשבילך. במסלולי המכינה יש שני מסלולים לבעלי תעודת בגרות ולבעלי תעודת בגרות חלקית.
לבעלי תעודת בגרות חלקית יש עוד כמה מקצועות שתתבקש ללמוד כי אין לך תעודת בגרות בנוסף למקצועות שמצריכה המכינה להנדסה הכוללת: מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, מבוא לתכנות, ואנגלית (ייתכן יש עוד מקצועות כל מוסד לימודים קובע את המסלול שלו למכינה). *משך המכינה הוא בין 4 חודשים לשנה בדרך כלל.
כדאי שתחפש מכינה במוסד הלימודים בו אתה גם רוצה ללמוד לתואר הראשון וקח בחשבון שבמידה ובאותו מוסד לימודים אתה תידרש לפסיכומטרי אז אתה אמור לעשות אותו במקביל ללימודי המכינה (מאוד עמוס ומאוד קשה). לכן, הצעתי אליך:
1.להחליט איפה אתה רוצה ללמוד
2.אם צריך פסיכומטרי לטובת הלימוד באותו מוסד לימוד אז כדאי שתרשם לפסיכומטרי כבר עכשיו למועד פברואר או דצמבר
3.המכינות מתחילות בדרך כלל בשני מועדים בשנה אפריל וספטמבר אז מועד אפריל הוא המתאים לך. כדאי שתתחיל בחיפושים אחרי מוסד הלימודים המתאים לך כבר עכשיו כדי שתהיה לחך כל האינפורמציה. ומאוד מומלץ להתחיל ללמוד לפסיכומטרי כבר עכשיו גם כן.