שלום, רציתי לבקש עזרה בנוגע להבדלים בין המסלולים הבאים: 1. יחסים בין לאומיים באוניברסיטה העברית 2. מדעי המדינה באוניברסיטת ת״א 3. ממשל דיפלומטיה ואסטרטגיה בבינתחומי בהרצליה
אם בבקשה תוכלו לציין לי במפורט את ההבדלים במסלול הלימודים, באפשרויות התעסוקה, באפשרויות ללימודים מתקדמים, זה יהיה מצווין,
תודה רבה והמשך יום טוב!
ש
שני יונגר
תשובה
שלום גל,
אין באפשרות מנהלי הפורום לערוך השוואה בין מוסדות הלימוד השונים.
נשמח לתגובותיהם של חברי הפורום.
בברכה, שני
ג
גל
אממ לא זאת כוונתי
כוונתי הייתה לא לערוך השוואה בין המוסדות עצמם אלא בין המסלולים הספציפיים מבחינת קורסים וכו,
ג
גל
המשך
בנוסף לגבי שילובים מומלצים עם מקצועות אחרים, בבינתחומי זה לא רלוונטי, אבל בירושלים ובת״א...
מ
מר איש אבירם
מדעי המדינה
גל שלום.
בגדול ההבדלים בשלושת התחומים שציינת הם מינוריים, לרוב בוגרי היחסים הבין לאומיים, מצויים שם מתוך מגמה והתכוונות להגיע לקבלה למסלול הדיפלומטי של משרד החוץ. מדעי המדינה, במכלול האוניבריסטאות, תלוי במגמה הפנימית הנלמדת, הנוסף לשירות החוץ, מרחיבים את השכלתם לתחום המדיני והפוליטי. תואר שני הוא כמעט הכרחי למוביליות בתחום. הבעיה התעסוקתית, קשורה בצוואר הבקבוק. של ביקוש והיצע, ומסלול מבדקי הקבלה המורכבים לקבלה לשירות החוץ. נדרש לא מעט מזל. ניתן לומר שרק 20% מהבוגרים מצליחים לנתב עצמם לתוך המערכת. יחד עם זאת , קביעה זו נכונה לרוב התחומים הנדרשים בשוק העבודה. אני מאמין, שכל אדם עם הכישורים המתאימים, החדור מוטיבציה יצליח להתברג בשטח זה. לא יזיק רמת אנגלית ברמה גבוהה הן שיח והן בניסוח והתבטאות. נותר לי גל, לאחל לך הצלחה רבה. בברכה איש