שלום רב! הרבה זמן אני חושבת לעצמי איזה מקצוע אני רוצה לבחור לעתיד. יש 2 מקצועות שמאוד מעניינים אותי - סיעוד \ מנהל עסקים , אבל אני יודעת שבסיעוד עם כל העבודה הקשה מקבלים תגמול מאוד קטן- זאת אומרת המשכורת מאוד קטנה לעומת כל הקושי בתפקיד, ושמעתי שבמנהל עסקים ניתן להתקדם לתחומים שונים בגלל ההתמחויות שיש בתואר( אותי מעניינת ההיתמחות בשיווק ופירסום) וגם השכר במנהל עסקים נאה ביותר. מצד שני, סיעוד תמיד עיניין אותי וימשיך לעניין אותי. אני ממש לא יודעת מה לעשות...
רציתי לשאול איזה מקצוע יותר מבוקש? באיזה מקצוע ניתן בקלות יותר למצוא עבודה, ובאיזה מקצוע המשכורת גבוהה יותר.
תודה מראש:))
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע
שלום אביטל,
אני מוכרחה להודות שהשאלה קשה במיוחד. הרי אין קשר בין התחומים כלל וכלל.
כיוון שאני מניחה שאת יודעת הו טיב הלימודים ואפי התעסוקה סופם אעמוד על ההבדלים בין אופי המעסיקים שתפגשי בעתיד בשני המסלולים השונים:
אחות- עובדת במערכות הבריאות השונות הציבוריות או הפרטיות והמעסיקים עם קופות החולים, בתי החולים הציבוריים והפרטיים. השכר בתחום נגזר בעיקר מהסכמים במשק עם וועדי העובדים לאורך השנים ואינו גבוה במיוחד לצערי. אך יש מקום ללימודי המשך ולהתפתחות מקצועית לתחומי הניהול השונים ואז אפשר להגדיל את השכר.
לימודי ניהול/מנהל עסקים- לימודי כללים בניהול ועסקים עם התמחויות בתחומים שונים. בשיווק תוכלי לעבוד בחברות היי-טק בחברות פרסום כתקציבאית, כרכזת שיווק או מנהלת שייוקף ניהול מוצר ועוד.
שני עולמות אלו שונים, הראשון מציע יציבות ואף קביעות בעבודה והשני יכול להיות משתלם מאוד אם את מצויינת בתפקידך ויכול להיות משתלם הרבה פחות במידה ולא תמצאי את עצמך במסלול המאפשר לך קידום והתפתחות.
אין בכוונתי להשוות בין התחומים כי אחות עובדת מהלב וצריכה סט של כישורים ותכונות המאפשרות לה לעשות את העבודה הכל כך חשובה שהיא עושה. זה לא מתאים לכל אחד והשכר לא יכול להיות הפקטור היחידי שיש לקחת בחשבון.
כמו כן אינני יודעת לומר לך היום איך יראה שוק העבודה (בהקשר של שיווק) בעוד 3 שנים לאחר סיום לימודייך, השוק משתנה באופן מהיר מאוד ואינני יכולה לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים מהיום.
אולי כדאי שתתייעצי עם פסיכולוג תעסוקתי שיוכל לסייע לך בבחירה של המקצוע המתאים לך.
בברכה, שני
מ
מיכל
החלטות
אביטל יקרה,
בתור מישהי שעובדת עם מטופלים (אמנם לא בסיעוד) אבל אני יכולה לדווח כי סיפוק בעבודה שבה את נמצאת עם הלב- היא מתגמלת במיוחד.
גם במנהל עסקים תוכלי למצוא את העבודה עם האנשים (ועם הלב)- ולא אחת אולי אף תרגישי כמו אחות, הרי האדם הוא יצור שירותי- אנחנו משרתים זה את זה ומכך אנו מתקיימים.
לא משנה אם תבחרי במנהל עסקים או סיעוד- הבחירה היא לא רלוונטית, את צריכה לבחור בחיים כנים ואמיתיים - כנות עם עצמך: כך מגיעות כל התשובות
ברגע שאת כנה עם עצמך- הכל כבר נעשה לבד. היו לי תקופות קשות במהלך בחירת תחום הלימודים- ואני מבסוטה על כל צעד. הכל מושלם. הכל פרפקט!
אם תשימי לב- עד היום, כל צעד שעשית הוא פרפקט! אחרת לא היית כאן.
תהני מהרגע הזה- ויכול להיות שזה נראה קצת מוזר, אבל בבוא הרגע, את תדעי מה לבחור אם תבואי מתוך כנות אמיתית עם עצמך.
מאחלת לך רוב הצלחה! מקווה שלא נטצרך יותר לסבול עקב תהליכי קבלת החלטות :) באהבה מיכל