שלום רב, אני רוצה להתחיל ללמוד ניהול תיקים ובנוסף לעשות תואר במקביל במכללת רמת גן (האונ' הפתוחה). יש לי מס' אפשרויות: ללמוד ניהול תיקים ותואר 'בוגר אוניברסיטה בדגש ניהול' ובכך אני משיג עד 15 נק' זכות ממקצועות הבחירה המתקדמים, ובכך מקצר את הקורס. בנוסף יש לי כמה ציונים (סטטיסטיקה א', התנהגות ארגונית, יסודות השיווק, יסודות המשפט, מבוא ליישומי המחשב) שעשיתי במכללה למנהל עם ממוצע לא מזהיר של 75. אני אמור להגיש בקשה להכרה בציונים קודמים בתקווה שהציונים ייתנו לי פטור או יפחיתו לי מסך נק' הזכות של המקצועות המתקדמים כמו הבקשה שאני אגיש אחרי שאסיים את ניהול התיקים. משך קורס ניהול התיקים כשנה-שנה וחצי בלבד.
אפשרות נוספת היא ללמוד ניהול תיקים ובמקביל לעשות תואר בוגר אוניברסיטה בניהול, שלתואר הזה לא אקבל שום 'הנחה' ושום פטור, לפחות ככה היועצות אמרו לי. אפשרות נוספת היא להגיד למה לא ללכת רחוק עוד יותר וללמוד כבר תואר כלכלה וניהול שהוא לא מצריך יותר נ"ז אבל הוא כמובן יהיה קשה יותר.
אני מייעד את עצמי לעבוד בתחום שוק ההון, להיות מנהל תיקים כמובן. מתוך הבנה שלהתקדם בעולם הפינססים ללא תואר תהיה כמעט בלתי אפשרית אני מרגיש מחויבות ללמוד גם תואר במקביל. אנא מכם, אם יש לכם המלצות לגבי איזה מסלול, אולי מסלול לימודים אחר שתמליצו לי, אשמח לעזרתכם, אסי.
ש
שני יונגר
לימודי ניהול וכלכלה או מנע"ס
שלום אסי,
המלצתי אליך היא לבחור באחד משני המסלולים הבאים על-מנת ששוק ההון יפתח לפניך: 1. לימודי תואר ראשון בניהול (או מנהל עסקים) עם התמחות במימון 2. לימודי כלכלה וניהול- מסלול דו-חוגי
מה היתרון עבורך בשני המסלולים הללו? המסלול בניהול עם התמחות במימון למרות שנחשב קל יותר (לא בהכרח נכון-תלוי במוסד הלימודים) יכוון אותך לעולם הפיננסים באופן כללי, כמובן שתצטרך לעשות קורס ניהול תיקי השקעות או ייעוץ פיננסי וקורסים אחרים כדי להתקדם בעולם זה.
המסלול ללימודי כלכלה וניהול יכשירו אותך להיות כלכלן עם התמחות בתחומים הפיננסיים בעיקרים מימון. מבחינה תעסוקתית לכלכלנים ישנן משרות מורכבות מעט יותר מאלו של בוגרי המסלולים לניהול כבר בתפקיד הראשון אך בוודאי אופי העבודה שונה. (יכולות הניתוח הפיננסי של בוגרי כלכלה מפותחות הרבה יותר).
לגבי ההכרה בקורסים, ציון 75 הוא מעט נמוך, לכן סיכוייך לפטור קטנים. בנוסף, לכך ממוצע 75 הוא נקודת פתיחה מאוד נמוכה בראייה של תואר שלם שעלול לחסום בפניך את האפשרות לבחור היכן ללמוד לימודי המשך לתואר שני. קשה מאוד לעלות מעבר ל-80 ממוצע בתואר עם ממוצע כזה משנה א'.