שלום רב, אני מורה בעלת תואר ותעודת הוראה בחינוך המיוחד. השנה ארשם ללימודי הרחבת הסמכה באומנות- במכללת קיי שבבאר שבע. ארצה לדעת כיצד מחשיבים שעות לימוד מול נקודות הזכות, ז"א: 1. אם אני צריכה 42 נ"ז לצורך השלמת תעודת ההוראה הנ"ל- בכמה שעות מדובר? 2. מה שוויו של קורס שנתי מבחינת שעות ונ"ז? 3. בכוונתי להמשיך הלאה ללימודי תראפיה באומנות. נאמר לי ש42 הנקודות שאצבור- מקבילות ל300 שעות האומנות שיש להשלים לפני הלימודים.האמנם? הגיוני הדבר? 4. כיצד מחשבים את שכר הלימוד. לדוגמא: אם זכר הלימוד של מורים בפועל הוא 700, האם החישוב הוא 700* 42? או אחרת? תודה רבה, ורד
ש
שני יונגר
תשובה
שלום ורד,
להלן תשובותיי:
1. 1 נק"ז בד"כ מצריכה כ 1 שעות לימוד אקדמית בשבוע לימודים לאורך 13 השבועות של הסמסטר. עם זאת, זה לא תמיד עובד ככה ולעיתים שעות הלימוד רבות יותר מהנק"ז כנגדן. אבל זה כללה אצבע ברוב המקרים.
2. קורס שנתי עובד באותה הצורה, אך בדרך כלל בקורסים נתיים מספר שעות הלימוד גדול יותר מכמות הנק"ז כנגד שעות הלימוד.
3. (האם כוונתך הייתה לשעות קרן, למורים בשבתון?) ייתכן והדבר נכון כי לפי החישוב 42 נק"ז ידרשו ממך לפחות 540 שעות לימוד בכיתה כך שהדבר אפשרי. עם זאת, בדקי את ההכרה בשעות הלימוד בהקשר של מוסד הלימודים שאת בוחרת, כדי שלא תמצאי עצמך במצב שבו למדת מסלול מלא שלא אפקטיבי עבורך.
4. את התשובה הזו את חייבת לברר מול מוסד הלימוד בהקשר של שעות קרן. ראשית זה תלוי במספר שעות הקרן שאותו מוסד לימודים רשאי לחשב לפיהן את הלימודים ולכן אין באפשרותי לומר לך בדיוק כמה זה יצא. דרך אגב שעת קרן כיום היא בערך 900 ₪ ולא 700. בדקי זאת מול מוסד הלימודים שאת רוצה ללמוד בו כדי לקבל תמונה מלאה.