שלום לכולם. בעיקרון אני מעוניינת ללמוד תרפיה באמצעות בעלי חיים. הבנתי שברוב המקומות צריך תואר ראשון ועדיף שהוא יהיה בתחום של חינוך/טיפול וכו'. ואכן אני מעוניינת לעשות תואר ראשון. מעניין אותי תחום החינוך והטיפול והתלבטתי בין חינוך מיוחד לעו"ס. (חשוב לציין שאני פחות מעוניינת בהוראה ויותר בטיפול). ביררתי בכל מיני מקומות ולבסוף הגעתי ל-2 מקומות שביניהם אני מתלבטת. 1- מכללת תל חי- לימודי חינוך מיוחד ללא תעודת הוראה. 2- אוניברסיטת באר שבע- יש שם תואר חדש שמשלב B.A בחינוך ולימודי נוער בסיכון. אני מתלבטת כי בבן גוריון זה באמת משלב את מה שמעניין אותי אך פחות מקיף כמו תואר בחינוך מיוחד. כמה זה משמעותי לדעתכם והאם בכל זאת אקבל את כל הידע המקיף לכל המקרים השונים שבהם אטפל בקורס התעודה לאחר מכן של הטיפול עם בע"ח. בנוסף האם עדיף תואר מאוניברסיטה אפילו שהוא פחות מקיף ויותר ספציפי לנוער בסיכון?
ש
שני יונגר
לימודי טיפול באמצעות בעלי חיים- זואותרפיה
שלום דנה,
בלימודי טיפול באמצעות בעלי חיים משולבים אלמנטים מתחום הפסיכולוגיה, בנוסף הידע העיקרי הנלמד הוא מתחום בעלי החיים.
כיוון שישנו ראיון קבלה שככל הנראה בחון את הכישורים של בתור מטפלת כדאי לפנות לתחום העבודה הסוציאלית בתואר הראשון שגם הוא תואר המכוון לעבודה טיפולית.
מרבית התעסוקה (בתחילת הדרך) גם בעבודה סוציאלית וגם למטפלים באמצעות בעלי החיים היא במשרות חלקיות ולכן כדאי לשלב בין השניים שאינם סותרים אלא יכולים לסייע לך בעבודה מאוד.
לגבי ההתלבטות לאיזה מוסד לימודים לפנות, חשוב לציין כי אין תארים קלים, אלא תארים מורכבים יותר מהאחרים מבחינת כמות הקורסים והיקפם.
לגבי המסלול להתמחות שנראה לי שאליו התכוונת, במהלך התואר מומלץ מאוד להתנדבר במקומות שונים עם ילדים ונוער, כך תגלי בעצמך על עצמך איפה את נהנית יותר להיות ומרגכישה כי תרומתך משמעותית יותר. זה מאוד אישי.
בשורה התחתונה, לימודים שמשלבים תחום טיפולי הם השלב הראשון עבורך, לכי ללמוד את המקצוע שתאהבי לעסוק בו.