התקבלתי ללימודים באוניברסיטת חיפה ואני מתלבטת מה יתרום לי לעתיד? לימודי תואר ראשון בסוציולוגיה אנתרופולוגיה במסלול החד חוגי או במסלול הדו חוגי עם שילוב מקצוע כמו לימודי אסיה- סין (כוללים לימודי השפה התרבות הסינית, כמו כן יצוא סחר יבוא וכיוצא בזה...). אני מאוד אוהבת את תחום מדעי החברה ולפסיכולוגיה אני לא מצליחה להתקבל, ולכן החלטתי ללכת וללמוד סוציולוגיה כשזה מאוד ברור לי שאני אצטרך להמשיך וללמוד לתואר שני (הכיוון הוא יעוץ ארגוני) אבל, אני נורא אוהבת ללמוד שפות זרות ואני מפחדת שבחירה במסלול דו חוגי תהרוס את הסיכויים שלי בעתיד למציאת עבודה עם שילוב כזה מוזר...מה לעשות? השעון מתקתק..
ש
שני יונגר
לימודי סוציולוגיה בשילוב עם אסיה-סין
שלום גילי,
הכי חשוב שתבחרי ללמוד את המקצוע שמעניין אותך ביותר ושמכוון אותך לכיוון הקריירה בה את מעוניינת. ללמוד לתואר דו-חוגי שהוא תמיד תואר עמוס הרבה יותר מתואר חד-חוגי כדאי ללכת רק אם את באמת מאמינה כי ישנו ערך מוסף עבורך בשילוב שני התארים.
אם את מתעניינת ביחסי מסחר עם סין ומעוניינת לעסוק בתחום בעתיד אז נשמע שכדאי שתלמדי את המסלול הדוח-חוגי.
בנוסף לכך, בתואר דו-חוגי לרוב מספר קורסי הבחירה מועט, כך שאם סוציולוגיה היא המקצוע המעניין אותך ביותר בתואר הח-חוגי תוכל ללמוד יותר קורסי בחירה מאשר בתואר הדו-חוגי.
לרוב החלוקה היא של 70% למקצוע העיקרי ועוד 30% לחטיבה הנוספת.
לגבי מוזרות התואר, להגדרתך. אין זה מוזר כלל וכלל שסוציולוגיה החוקרת "חברה" תשולב עם לימודי סין והמזרח הרחוק כאשר התרבות ואופי החברה שם ייחודיים. זהו ידע חשוב מאוד לאלו העובדים עם סין ועם מדינות במזרח הרחוק, כי תרבותם מאוד שונה מהתרבות המערבית, וזהו יידע אשר חברות רבות זקוקות לו.