אפרת חזן: עשיתי תואר ראשון בחינוך+ התמחות באנגלית ועבדתי במשך שנתיים כמורה לאנגלית. אני מתלבטת האם לעשות תואר שני באותו שטח,כלומר בתחום דומה כמו יעוץ/ פסיכולוגיה/ אבחון דידקטיאו מקצוע נוסף בהוראה כמו מורשת ישראל/ תנ"ך / לשון/הסטוריה. או לעשות הסבה מאחר ומינסיוני ראיתי שהעסק של ההוראה הוא לא פשוט בכלל, דורש הרבה מסירות והשקעה, מעייף והמשכורת נמוכה ולא מתגמלת כראוי . כמוכן, בהתחלה אין מספיק שעות ונאמר שכן יהיה בהמשך יותר המשכורת די נמוכה .לכן חשבתי לעשות הסבה למדעי המחשב שבתחום זה המשכורות יותר גבוהות. אמנם אני יודעת וכך כולם אומרים לי שמתאים לי לעבוד עם אנשים. יש לי הרבה חברות שאוהבות לשתף אותי ולקבל ממני יעוץ כאילו אני פסיכולוגית שלהם.מצד שני אני רוצה להתבסס כלכלית וגם יש לי ראש ריאלי,ונראה לי שבהחלט אוכל להצליח בתחום ריאלי.אני אוהבת עבודה שמשלבת נתוח והבנת דברים, שיהיה אתגר אינטלקטולי גם מחקר זה תחום שמעניין אותי ובשילוב עשייה מעשית וראיה של תוצאות בפועל.יש לך תחומים בזיקה להציע?
מ
מר איש אבירם
תחום לא ממומש
אפרת שלום.
אין כל ספק, שלפי תיאורך, את אדם רב כישורים. חבל שלא נעזרת בתחילת הדרך בהכוון לימודי, היה נחסך ממך עוגמת הנפש - של התעסקות בתחום לא מותאם לאישיותך, דבר שגרם לך לתחושת עייפות. הפעם, אני מקווה שכן תגשי להכוון כדי לא לחזור על אותו טעות. (היה כבר חכם סיני שאמר לכל אלה שסבורים שהם לא יחזרו על אותו טעות. שהם כנראה לא מכירים את המוח האנושי. כולם חוזרים על אותם טעויות). אם התואר הראשון שלך הוא BED, התואר השני שלך יכול להיות רק באחד מתחומי החינוך. אל תקלי ראש בהצעתי, הדבר עשוי לחסוך לך לא מעט עוגמת נפש. בהצלחה!
א
אפרת
תחום לא ממומש
האם תוכל למקד את הדברים יותר? האם תכוונתה לומר שאני צריכה ללכת להכוונה? אם להיכן אתה ממליץ? או שהתכוונתה להציע לעשותתואר שני באותו תחום כפי שזה משתמע? אשמח לשמוע דברים ברורים יותר, האם אתה ממליץ לעשות תואר ראשון מהתחלה בתחום אחר על פי הכוונה או להמשיך לתואר שני באיזה תחום בחינוך. תודה רבה.
מ
מר איש אבירם
הפעם נממש.
אפרת שלום.
צר לי שלא הייתי ברור. לא הייתי ממליץ לך לעשות תואר שני בתחום עיסוקך, כי אין הבדל בין תואר ראשון לשני מבחינת החיבור שלי למקצוע. אני הכן מציע לך לעבור הכוון לימודי, תתקשרי אלי, ואתן לך חלופות 050-5208207 ברגע שנדע לאיזה תחום את הכי מתאימה, אפשר ברוב המקרים להתחיל בתואר שני, ייתכן אם השלמות. בהצלחה.