שלום, אני שוקל לעשות הסבת מקצוע לתחום ההיי טק, אני בן 33 התקבלתי לתואר ראשון במדעי המחשב בת״א אני בוגר אוניברסיטה ואני יכול לעשות אותו במסגרת ״חוג לאחר תואר״ כלומר בשנתיים
האם ישנו סיכוי סביר למצוא עבודה כבוגר אוניברסיטה בן 35 ללא ניסיון בתחום, או ש״עברה הרכבת״ - מבחינת הגיל? כדאי לרדת מהעניין בכלל? תודה
מ
מר איש אבירם
עברה הרכבת?
דני שלום.
תואר ראשון מרכיב 120 נקודות ולרוב הינו למידה בשני מחלקות. כל תואר נוסף, אם זה באותו פקולטה אין צורך מעבר ל-60 נקודות לסיים את התואר. ועכשיו לשאלתך: מה אתה רוצה לעשות עם מדעי המחשב? במה אתה רוצה לעסוק? האם בפיתוח תוכנה או חומרה? ו/או לעסוק בתחום המיחשוב. לרכבת אפשר לעלות בכל תחנה, השאלה היא הפונקציונליות. שוק העבודה מחפש לתחום פיתוח התוכנה אנשים מבריקים, מוטרדים, חסרי שקט, יצירתיים. בכל מקרה לידיעתך אדם עד גיל 12 לערך חשיבתו לינארית (קווית), משם ועד גיל 35+- החשיבה עוברת להיות יותר אופרציונלית (מופשטת). תנאי חשוב לקיום היצירתיות, האומץ והעזה. ומשם והלאה, החשיבה חוזרת להיות לינרית. אני גם מכיר שיש יוצאים מן הכלל. אם אתה פריק מחשבים והמוח מתרוצץ ברעיונות ורצון לעשות ולפרוץ, הדרך פתוחה בפניך. כדאי, למען הבטחון, לעבור הכוון, שיעזור לך להבין האם אתה מיועד לתחום זה. בהצלחה.