ליועצים שלום, פחות או יותר כמו כולם אני נמצאת בדילמה קשה, אני בת 23 עם תעודת בגרות מלאה ולאחר סיום מכינה (ממוצע 100 פלוס) עם פסיכומטרי גרוע, ואני ממתינה לתוצאות של הפסיכומטרי השני שלי .(בעוד מספר שבועות יפורסם הציון ותעלומה תיפתר). אני לא חושבת שהציון שלי יהיה מספיק טוב למקצוע שאני רוצה ללמוד ולכן אני מכינה לעצמי תוכנית מגירה , כעיקרון הכיוון שלי הוא ייעוץ ארגוני וכדי להגיע לזה עלי ללמוד מקצוע הומני כלשהו לתואר ראשון המקצוע שמעניין אותי הוא פסיכולוגיה ולאחר שהשלמתי עם העובדה שבחיים לא אוכל להתקבל אליו החלטתי ששירותי אנוש זה מקצוע שכן קורץ לי..ולבסוף נרשמתי ללימודי תואר ראשון בחוג לשירותי אנוש באוניברסיטת חיפה ובעמק יזרעאל, העניין הוא כזה אני ממש רוצה ללמוד באוניברסיטה אבל הפסיכומטרי מונע ממני ולא רק זה גם ההורים מן הסתם רוצים שאלמד באוניברסיטה, ההתלבטות שלי היא האם לסיים עם הפרק הנורא הזה בחיי שנקרא פסיכומטרי ולהתחיל ללמוד בעמק יזרעאל או לחכות עוד שנה עד לגיל 24 ושוב לעשות פסיכומטרי...?
מ
מר איש אבירם
מחסומי קבלה
יערה שלום.
לעיתים מקור החסימה בלהתקבל לחוג מסוים הינו פונקציה של ביקוש והיצע של שנה נתונה, למשל, כאשר הביקוש לחוג לפסיכולוגיה רב, אז סף הקבלה הו גבוה יותר וההיפך. לימודי מכינה באוניברסיטה תורמים לו מעט להיכנס לעולם הלמידה האקדמי ומרחיב את יכולת הקבלה לתחומים שאנו מבקשים. בכל מקרה יערה. אין דבר טוב יותר מאשר לעבור הכוון לימודי, בה יעזרו לך לדעת מהו קשת תחומי העניין התואמים את נטיותייך ויכולותייך. כך תוכלי לחסוך עוגמות נפש עתידיות, בבחירות לתחומים עקרים לאישיותך. בהצלחה.