שלום לכם ! אני חייל משוחרר ללא תעודת בגרות חסרים לי כמה מקצועות וכל השאר בציונים די נמוכים לא השקעתי יותר מדי בבית הספר לצערי =\ אני בן 22 והתחלתי להשלים בגרויות וגיליתי שממש אין לי ראש לזה עכשיו .. התכנון שלי כרגע הוא לחסוך כסף ולטוס לכמה חודשים . הבעיה שלי היא שבחיים לא לקחתי את הלימודים ברצינות אף פעם לא שאפתי בתחום הלימודים למצויינות , אחרי הטיול אני מניח שאני אשים הכל בצד ואתן הכל בשביל הלימודים . אני רוצה ללמוד הנדסת תוכנה והשאלה שלי היא איך אני מתקבל למוסד לימודים טוב בתקופה הכי קצרה שיש ?
תודה רבה לעוזרים :)
מ
מר איש אבירם
העתיד
שייקה שלום.
הניח כרגע את הלימודים, גם אין לך כרגע ראש לזה, סע טייל קרע את העולם ושתחזור שבע, יהיה אליך לסגור ולהשלים חסכים רבים. מוצע לך לנצל את השירות הניתן לחיילים משוחררים , תעבור הכוון לימודי, וכשיהיה ברור מהו הכוון והיכולות האמיתיות, יוצע לך לעבור מכינה אקדמית ומשם להגשים את צפיותייך. בהצלחה.
ש
שייקה
צודק
מסכים איתך לגמרי , הבעיה היא שאני מפחד שזה כבר יהיה מאוחר מדי ... אם אני אטוס זה יהיה בערך בינואר ואני אטוס כנראה ל 4-6 חודשים וכשאני אחזור אני אצטרך פסיכומטרי כדי להירשם בכלל למכינה וזה גם תהליך של שלושה חודשים והפד שלי הוא שאני אצטרך לחכות שנתיים רק כדי להתחיל מכינה שלוקחת שנה ורק אז להתחיל לימודים של 4 שנים ולסיים תואר בגיל 28 זה נראה לי מאוחר קצת לא ? תודה רבה על התשובה :)
מ
מר איש אבירם
המשך מענה
שייקה שלום.
להתחיל את הלימודים, כבר עכשיו, אינך מסוגל ואתה גם לא רוצה.הנסיעה היא טובה לנשמה ולהבשלה הרגשית. ולמה רק חצי שנה ולא כשנה, ואם כבר לנסוע, לא הודו ולא לתיאלנד, אני מציע לך לנסוע לאוסטרליה או ניוזילנד, לעבוד בחוות. אתה תגיע בשל יותר וכן גם רגוע ואולי גם אפוי דייך להתחיל בחריש של למידה ולתקן את אשר החסרת בתיכון. נא נצל בשהותך בחו"ל את לימודי האנגלית המהווה קרש משמעותי הן בקבלה והן בהצלחת הלימודים. ושוש אל תזלזל בהצעה לערוך הכוון לימודי. בהצלחה